Borilni športi

Crawford utišal kritike z novo zmago, Porter padel predčasno

Las Vegas, 21. 11. 2021 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Boksarski šampion velterske kategorije Terence Crawford ostaja nepremagan. V noči iz sobote na nedeljo je s tehničnim nokavtom premagal izzivalca, rojaka Shawna Porterja. S tem je utišal kritike, ki jih je deležen v zadnjem času, češ da se v bitkah za prvaka vztrajno izogiba najboljšim boksarjem svoje kategorije. Zamujeno borbo si lahko ogledate na VOYO.

Po mnenju poznavalcev, ki so svoje mnenje oddali pred začetkom borbe, bi moral Američan Shawn Porter predstavljati največji izziv v karieri Terenca Crawforda. In lahko bi rekli, da je temu bilo tako, saj je Porter zdržal vse do desete runde, ko je bilo udarcev s strani Crawforda enostavno preveč. Slednji tako ostaja neporažen, ohranja pa pas različice WBO. Še devetič zapovrstjo je borbo zaključil predčasno, seveda v svojo korist. Porter je sicer še enkrat pokazal svoj nepopustljiv značaj, saj se ni želel predati, namesto njega je borbo predal njegov kot. 

Porter je boj začel izjemno odločno in povzročil kar precej preglavic Crawfordu, od katerega smo sicer zadržanih začetkov že kar dobro vajeni. A nato je branilec naslova začel s silovitimi udarci v telo, ki so Porterja posledično tudi načeli. V deseti rundi je najprej odločilno škodo naredil levi aperkat, nato pa je sledila serija udarcev, ki je pomenila še drugi knockdown za Porterja. Po minuti in 21 sekundah je njegov oče, ki je sedel v kotu, stopil v ring in prekinil obračun. 

Zamujeno borbo si lahko kadar koli ogledate na VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.