Borilni športi

Čustveni Joshua: Izgubil sem nekaj dobrih prijateljev

London, 31. 03. 2020 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po različicah WBO, WBA, IBF in IBO Anthony Joshua je objavil ganljiv video posnetek, v katerem je spregovoril o trenutnem stanju v svetu in se obenem spomnil na nekaj dobrih prijateljev, ki so izgubili boj z zloglasnim koronavirusom.

"Želel sem zgolj preveriti, kako ste. Upam, da ste nekje na varnem. Sam pa bi si želel biti zunaj, na prostem in se ukvarjati z običajnimi stvarmi," je uvodoma dejal na svojem Youtube kanalu Anthony Joshua in nadaljeval:

"Pogrešam kolo in druženje s prijatelji ... Pa 'sparing' partnerje, boksarski ring in vse postranske zadeve, ki zapolnjujejo moj običajen vsakdan. Toda tudi takšen upornik, kot sem jaz, v teh dneh skuša slediti vsem ukrepom britanskih državnih oblasti, saj je to za skupno dobro. Torej, to sporočilo je namenjeno vam, dragi ljudje, in vedite, da imate mojo brezpogojno podporo. Le s skupnimi močmi bomo prebrodili to krizo."

Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po različicah WBO, WBA, IBF in IBO Anthony Joshua se je v čustvenem videu spomnil nedavno preminulih prijateljev.
Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po različicah WBO, WBA, IBF in IBO Anthony Joshua se je v čustvenem videu spomnil nedavno preminulih prijateljev. FOTO: AP

Koronavirus ni šala
Aktualni svetovni boksarski prvak se je ob koncu dotaknil tudi preminulih prijateljev, ki so izgubili boj s koronavirusom. "Tisti, ki ste se na žalost okužili z virusom, vam želim čimprejšnje okrevanje. Verjemite, da koronavirus ni šala. Govorim iz lastnih izkušenj, saj sem zaradi tega ostal brez nekaj dobrih prijateljev iz osebnega življenja, boksarskega sveta ... Stanje se poslabšuje, a verjamem, da bomo s pomočjo požrtvovalnega zdravstvenega osebja sčasoma premagali tudi to 'zver'. Čeprav se včasih zdi, da premalo spoštujemo tiste skupine ljudi, ki se vsakodnevno borijo za naša življenja, jim ob tej priložnosti sporočam, da še kako cenim vse, kar storijo za nas. Vedno so tam, na prvi bojni črti v pripravljenosti, da nemalokrat ogrozijo lastna življenja. Pazite nase," je še dodal Joshua. 

Spomnimo, da se tudi sam Anthony Joshua trenutno nahaja v samoizolaciji, potem ko se je nedavno srečal s princem Charlesom, za katerega se je kasneje izkazalo, da je okužen s koronavirusom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.