Borilni športi

Dana White prepričan: McGregor proti Nurmagomedovu bo največji spektakel v zgodovini UFC!

New York, 07. 08. 2018 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ljubiteljice in ljubitelji mešanih borilnih veščin ste vendarle dočakali veliki trenutek. Oktobra letos se bo po skoraj dveh letih v oktagon pod okriljem organizacije UFC vrnil nekdanji prva v dveh kategorijah Conor McGregor. Kontroverzni Irec se bo namreč 6. oktrobra na borilnem spektaklu UFC 229 za naslov prvaka v lahki kategoriji pomeril z nepremaganim Rusom Khabibom Nurmagomedovom.

Conor McGregor je bil nekoč prvak v dveh različnih kategorijah.
Conor McGregor je bil nekoč prvak v dveh različnih kategorijah. FOTO: AP
Conor McGregor se končno vrača v oktagon. Irec se bo namreč pod okriljem organizacije UFC boril prvič po novembru 2016, ko je premagal Eddija Alvareza in postal prvi borec v zgodovini organizacije, ki je bil istočasno prvak v dveh različnih kategorijah. McGregor je bil istočasno prvak namreč v lahki in peresno-lahki kategoriji. A to je bila tudi njegova zadnja borba pod okriljem organizacije UFC, saj se je nato za kratek čas podal v boksarske 'vode', kjer se je v eni naj donosnejših boksarskih borb v zgodovini športa, pomeril z nepremaganim boksarskim šampionom Floydom Mayweatherjem. Američan je sicer takrat slavil v deseti rundi in zabeležil še 50. profesionalno zmago, a tudi McGregor ni razočaral gledalcev in ljubiteljev boksa. Je pa razočaral ljubitelje mešanih borilnih veščin, ki so pričakovali, da se bo vrnil v 'kletko' in branil svoje naslove, a to se ni zgodilo in organizacija UFC mu je oba naslova odvzela. 

In pas v lahki kategoriji je nato romal v roke Khabiba Nurmagomedova, ki je po soglasni sodniški odločitvi premagal Ala Iaquinto in prvič v karieri osvojil naslov prvaka. Rus je sicer izjemen borec, saj je dobil vseh 26 profesionalnih borb od tega 8 z nokavtom in 8 s prijemi, ki so prisilili nasprotnike v predajo (submission, op. p.). Ni niti skrivnost, da se Rus in Irec 'na smrt' sovražita in zato so organizatorji še bolj veseli, da jim je uspelo organizirati to borbo. Spomnimo, pred dogodkom UFC223 je McGregor napadel avtobus, v katerem so se borci pripeljali na medijske aktivnosti v dvorani Barclays Center v Brooklynu. Sedaj pa boste ljubitelji mešanih borilnih veščin vendarle prišli na svoj račun, saj se bosta borca pomerila v znamenitem oktagonu v Las Vegasu. 

Khabib Nurmagomedov je v svoji karieri še nepremagan pod okriljem organizacije UFC.
Khabib Nurmagomedov je v svoji karieri še nepremagan pod okriljem organizacije UFC. FOTO: AP

"Prepričan sem, da je to največja borba v zgodovini organizacije UFC. če odštejemo borbo med Conorjem in Floydom. To bo ogromen dogodek," je uvodoma povedal predsednik UFC-ja Dana White, ki se je nato tudi dotaknil omenjenega napada Irca na avtobus, po katerem bi lahko Conor tudi odšel v zapor. "Conor je takrat prišel in naredil, kar je pač naredil in ni pričakoval posledic. Za tokrat pa sem prepričan, da borca ne bosta povzročala težav," je še dodal White, ki je prepričan da je McGregor, ki ima v svoji karieri 21 zmag in tri poraze, eden najboljših borcev v zgodovini. "Conor je živi dokaz surove moči. Pripravljen se je boriti z vsakim borcem, ki misli, da je boljši od njega. Zaradi tega je izjemno popularen in to je le še ena borba, s katero se bo poskušal zapisati v zgodovinske knjige, kot najboljši vseh časov," še doda White. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zverina56
13. 08. 2018 15.50
-2
McGregor z lahkoto
The Dude
08. 08. 2018 13.17
+4
Grega jo bo slabo odnesel 😂
Nepomembn
08. 08. 2018 10.53
+0
mogoce da bo medijsko najbolj napihnjen.kar se tice pa statusa najvecjih bosta mogla pa to se v ringu dokazati.tudi boj mcgregorja in alda je bil do tedaj medijsko najbolj napihnjen samo se je potem izkazalo da je mcgregor pospravil v zep alda v parih sekundah in tisti boj je izgubil car.med vecje boje lahko z gotovostjo stejemo vecino bojev cowboya ,potem so tu se griffin bonnar,hunt silva,lawle macdonaldr,hughes trigg,jones gustafson in se katere sem sto porocentno pozabil.zame na vrhu je se vedno boj melendez sanchez in da se bi ta boj khabiba in conorja uvrstil na seznam najboljsih bosta mogla ta dva borca pokazati vsaj toliko kot so tile borci pokazali do takrat bo pa to ostal najvecji boj v zgodovini ufcja le za novodobne navijace mmja(tiste ki spremljajo ufc sele od pojava mcgregorja).vsak resnicni fan mmja pogleda vsak event na katerem se bori donald cowboy cerrone in pogleda celoten boj in event in uziva v predstavi ne pa samo preskakuje na KO in potem pametuje v gostilni.in vsak ki bo rekel te besede ki jih je rekel dana white nima pojma o mmaju temvec samo obozuje stvari ki so "in" in se podreja druzbi z kolektivnim obnasanjem.toliko od mene.hahaha.
Nevzdrzni
07. 08. 2018 16.19
+1
Ta dana pravi za vsak boj da je največji in bla bla bla... Samo da ga gledalci zasipavajo z denarjem. Drugac pa upam da MCgregor zmaga
Bigbadjohn
07. 08. 2018 12.50
-8
Če pa bo McGregor izgubil borbo, se bo lahko izgovarjal, da je prisilna Anger management terapija zadušila njegovo agresijo...