Borilni športi

De Fries želi nadaljevati dominanco v težki kategoriji, Prasel ima drugačne načrte

Ostrow Wielkopolski, 07. 09. 2022 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Po skoraj dveh mesecih čakanja je znova čas za borbo za naslov prvaka v eni največjih evropskih organizacij mešanih borilnih veščin. Na dogodku KSW 74 se bosta namreč pomerila nesporni prvak Phil De Fries, ki bo že sedmič zapored branil naslov prvaka, in prvi izzivalec Ricardo Prasel. Borilni spektakel si lahko v soboto od 19.00 dalje v živo ogledate na VOYO.

Phil De Fries je 36-letni Anglež, ki se je v bogati karieri meril tako v nekaterih najmočnejših organizacijah mešanih borilnih veščin, kot so Bellator, M-1 Global in tudi v UFC-ju, kjer je zbral dve zmagi in tri poraze. Svoj 'dom' pa je naposled našel v poljski organizaciji KSW, kjer je že več kot štiri leta vladar težke kategorije. Šampionski pas je namreč osvojil aprila 2018 na svojem debitantskem nastopu v KSW-jevi kletki, naslov prvaka pa je nato kar šestkrat uspešno obranil. Nazadnje mu je to uspelo februarja letos, ko je postopoma izčrpal in nato v peti rundi zaključil srbskega borca Darka Stošića. Tokrat pa mu bo veselje poskusil pokvariti Ricardo Prasel

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

32-letni Brazilec nemških korenin, ki ga je zanimiva življenjska zgodba ponesla vse od nogometne akademije Chelseaja, kjer se je kalil kot vratar, pa do profesionalnega MMA borca in sedaj kandidata za naslov prvaka v KSW-ju. Prasel je ognjeni krst v poljski organizaciji doživel marca letos, poskrbel za presenečenje in premagal takrat drugouvrščenega izzivalca, prvaka težke kategorije, Michala Kito. In ko je maja nato že po dobri minuti in pol borbe z lepo izvedeno podreditvijo premagal še nekdanjega UFC-jevega borca Daniela Omielanczuka, je bilo jasno, da se bo Brazilec slej ko prej boril za naslov prvaka.

KSW 74: De Fries vs Prasel

V predzadnji borbi večera se bosta pomerila nekdanji rokoborec, ki se lahko pohvali tudi z bronasto medaljo iz olimpijskih iger leta 2012, Damian Janikowski in nekdaj zelo perspektivni britanski borec Tom Breese, ki je bil še nedavno član UFC-ja, kjer pa so mu zaradi težav s paničnimi napadi, zaradi katerih je tik pred zdajci odpovedal dve borbi, zaradi neizpolnjevanja obveznosti prekinili pogodbo. Po odhodu iz najmočnejše svetovne MMA organizacije se je dvakrat uspešno meril v nizozemski Levels Fight League, sedaj pa ga čaka debi v KSW-ju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Še pred tem čaka težko delo še enega nekdanjega UFC-jevega borca, ki se prav tako v ameriški organizaciji ni proslavil, in sicer že omenjenega Darka Stošića. 30-letni Srb je februarja letos zapravil prvo priložnost postati KSW-jev prvak, tokrat pa ga še drugič v karieri čaka izkušeni Poljak Michal Kita. Stošić in Kita sta se že pomerila junija lani, ko je slednji sicer uvodno rundo dobival, a jo je Stošić nato po štirih minutah obrnil sebi v prid in nokavtiral sedaj 42-letnega Poljaka z vzdevkom 'Masakra'.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V srednjetežki kategoriji nas čaka še en zanimiv obračun, in sicer med petopostavljenim izzivalcem Cezaryjem Kesikom in dve leti mlajšim rojakom Tomaszom Romanowskim, ki je pred dobrim mesecem dni brez težav premagal Andrzeja Grzebyka. Za morebitno mesto prvega izzivalca v bantamski kategoriji pa se bosta pomerila četrto in petopostavljeni izzivalec Werlleson Martins in Pawel Politylo. Martins, sicer nekdanji prvak srbske MMA-organizacije Serbian Battle Championship, je aprila letos po hitrem postopku zamenjal poškodovanega Zurika Jojuo in se s Sebastianom Przybyszem pomeril za naslov prvaka. Čeprav se je Poljaku dobro zoperstavil, je moral v peti rundi le potapkati in priznati poraz. Na istem dogodku je Martinsov tokratni nasprotnik Politylo po soglasni sodniški odločitvi ugnal Patryka Chrobaka in s tem dosegel še četrto zmago v KSW.

Seznam borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Phil De Fries – Ricardo Prasel

Srednjetežka kategorija: Damian Janikowski – Tom Breese

Težka kategorija: Darko Stošić – Michal Kita

Srednjetežka kategorija: Cezary Kesik – Tomasz Romanowski

Bantamska kategorija: Werlleson Martins – Pawel Politylo

Velterska kategorija: Kacper Koziorzebski – Emil Weber Meek

Ženska slamnata kategorija: Anita Bekus – Sofiia Bagishvili

Peresna kategorija: Wojciech Kazieczko – Eduard Demenko

Srednjetežka kategorija: Arkadiusz Mruk – Borys Dzikowski

KSW 74: De Fries vs Prasel
KSW 74: De Fries vs Prasel FOTO: VOYO
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.