Borilni športi

Diaz: Vesel sem, da sem naredil šov, vedel sem, kaj me čaka

Las Vegas, 28. 09. 2021 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
3

Po petih letih in devetih mesecih se je v oktagon najprestižnejše organizacije mešanih borilnih veščin UFC vrnil legendarni Nick Diaz. Težko pričakovani povratek 38-letnega borca iz Stocktona je bučno pozdravila 20-tisočglava množica gledalcev, ki pa niso dočakali zmage njihovega ljubljenca. Diaz je moral v tretji rundi premoč priznati še eni legendi tega športa, Robbieju Lawlerju.

Nick Diaz, ki sicer nikdar ni rad opravljal medijskih obveznosti, je že pred borbo dejal, da pričakuje težak dvoboj, a komaj čaka, da se vrne v oktagon. Po besedah Diazovega štaba so sicer priprave na borbo potekale tako, kot je treba, o morebitnih težavah pa se je začelo pisati tri dni pred obračunom, ko so na Diazovo željo borbo iz velterske prestavili v srednjetežko kategorijo. Na Nickovega nasprotnika, leto starejšega Robbieja Lawlerja, sprememba kategorije ni vplivala in Diaza je v prvih dveh rundah tako zdelal, da po 44 sekundah tretje runde enostavno ni želel vstati in si povzročiti več škode. 

Robbie Lawler in Nick Diaz med borbo
Robbie Lawler in Nick Diaz med borbo FOTO: AP

Po borbi je ob vzklikih vzpodbude iz občinstva Diaz športno priznal poraz in dejal: "Vesel sem, da sem naredil šov, vedel sem, kaj me čaka. Pred borbo sem bil pod velikim pritiskom, predvsem zato, ker tako dolgo nisem imel borbe.  Nimam izgovorov, a dolgo časa nisem počel tega in pričakoval sem, da bo težko. Stari dobri Rob je v odlični formi. Vesel sem, da sem se vrnil in da sem naredil šov za gledalce."

Robbie Lawler in Nick Diaz po borbi
Robbie Lawler in Nick Diaz po borbi FOTO: AP

 Zmagovalec in prav tako legenda UFC-ja, ki je poskrbel za nekatere najboljše borbe v zgodovini ameriške organizacije Lawler, je v intervjuju po borbi dejal: "Pričakoval sem, da bo to boj pesti, da bo Nick želel visok tempo in jaz sem bil pripravljen na to. Borba je bila zabavna in točno taka, kot jih imam rad," in bil hkrati pol spoštovanja za povratnika v oktagon: "Nick je žilav kot hudič. Vedno sem ga spoštoval, ker vem, kako velik borec je in tudi danes je to dokazal. Vesel sem, da sem lahko ponovno delil kletko z njim."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Zamujene borbe si lahko kadar koli ogledate na VOYO!

UFC 266 ljubiteljev borilnih veščin ni pustil ravnodušne. Valentina Ševčenko je kot pričakovano šampionski pas ubranila proti Lauren Murphy. Za šesto zaporedno obrambo naslova je Kirgizistanka sicer potrebovala skoraj polne štiri runde, a je iz oktagona odšla povsem brez praske. Veliko več dela je z izzivalcem Brianom Ortego imel prvak peresne kategorije Alexander Volkanovski, ki je slavil po soglasni sodniški odločitvi. Avstralec je večji del borbe dominiral, a je bil Ortega v tretji rundi dvakrat povsem blizu zaključku v parterju. Volkanovski tako še naprej ne pozna poraza v organizaciji UFC, za Ortego pa je bil to šele drugi poraz, a oba je doživel prav v borbi za naslov prvaka.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nobody75
28. 09. 2021 14.58
Diaz mi zgleda bolj v McDonalds formi:)
Uporabnik1110355
28. 09. 2021 12.41
+2
Volkanovski- Ortega dvoboj 1 klase. Diaz je pa prišel malo pokasirat.