Borilni športi

Whyte oster: Joshua v ZDA izgubil, ker si ni mogel pomagati z dopingom

London, 07. 06. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden najboljših boksarjev v težki kategoriji, Britanec Dillian Whyte, je medijem ponudil svojo teorijo, zakaj je Anthony Joshua utrpel enega izmed najbolj nepričakovanih porazov v zgodovini boksa. Whyte meni, da Joshua ni bil pravi, saj si ni mogel pomagati z enakimi sredstvi, kot si je lahko pred ostalimi nastopi v Veliki Britaniji.

Dillian Whyte, ki je ob 25 zmagah edini poraz v svoji dosedanji boksarki profesionalni poti, doživel prav proti Anthonyju Joshui, je v videu, ki ga je objavil na svojem kanalu Youtube komentiral nedavni boksarski obračun med Joshuo in Andyjem Ruizom. "Veste, zakaj je Joshua izgubil? Izgubil je, ker se je boril v ZDA. Tam obstaja WADA in njena testiranja, kjer Anthony ni mogel koristiti svojega 'soka', to je moj odgovor," je s kontroverzno izjavo postregel Whyte. 

Zmaga Ruiza nad Joshuo še vedno odmeva v boksarskih krogih.
Zmaga Ruiza nad Joshuo še vedno odmeva v boksarskih krogih. FOTO: AP

Bojevanje izključno na domačem terenu je bila ena izmed najpogostejših kritik na račun Joshue, saj naj bi se s tem izogibal natančnejšim testiranjem. Že v njegovem prvem obračunu 'čez Lužo' pa je pogorel na celi črti. "V ZDA ne morete dobiti vseh terapevtskih dovoljenj za uporabo nekaterih sredstev, kot jih lahko doma. Sami ste lahko opazili, kako je Anthony po šesti rundi vprašal svojega trenerja, zakaj se tako počuti. Zdaj vam je lahko jasno, zakaj," je nadaljeval Whyte, ki je prvič opozoril na to temo prejšnji mesec, ko je komentiral odločitev, da se Joshua prvič bori izven Velike Britanije.

Whyte je želel biti tisti, ki bi prvi zrušil Joshuo
A Whyte, ki še vedno čaka priložnost, da se Joshui maščuje za poraz, je vseeno pokazal nekaj empatije do svojega rojaka: "Če vam je pri srcu ali ne, nikoli ne uživate, ko vaš rojak izgubi. Nadaljnje je ta poraz še težji zame, saj sem želel biti jaz tisti, ki bi mu ga zadal," je svoje stališče pojasnil Whyte. 31-letnika iz Brixtona zdaj čaka dvoboj z Oscarjem Rivasom, ki bo na sporedu 20. julija. Britanec se bo poskušal z zmago dokopati do mesta prvega izzivalca prvaka po WBC verziji Deontayja Wilderja. 'Bronze Bomber' je sicer že potrdil, da se je za dvoboj dogovoril Luisom Ortizom, prav tako pa naj bi v prvi polovici prihodnjega leta videli revanšo med Wilderjem in Tysonom Furyjem.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lookaaa
07. 06. 2019 08.59
+7
kako priimitivno! glede na to, da je bilo že kar nekaj prekrskarjev v ameriki med profici, tudi zal nasprotnik zavca, zato je smesno govoriti o tem. sploh pa, ce nimas direktnih dokazov. ugibanja so brez veze. pa s tem joshune ne scitim. dokler mu ne dokazejo je cist. ruiz je ze bil na tleh, a se je vrnil. joshua se je prvic znasl v tem polozaju in ocitno ni nasel nacina, kako >>spociti<< glavo. kapo dol ruizu, joshova pa najj isce novo priloznost. ko v tezki prejmes kako bombo v glavo, pade vsak!!!!
random15
07. 06. 2019 10.05
+7
Ni bilo ravno prvic, proti Klicku je padel in prezivel njegovo desnico, ampak mislim da od takrat AJ ne trenira vec tako zagreto in ni vec tako dober kot vcasih.
A si ti mal bogi
07. 06. 2019 08.42
+9
Jaz temu na žalost kar malo verjamem