Borilni športi

Svojeglavi Donald Cerrone: Ne upoštevam vseh pogodbenih klavzul

Las Vegas, 06. 01. 2020 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Donald Cerrone in Conor McGregor bosta čez slaba dva tedna (z neposrednim prenosom na VOYO) odprla novo koledarsko leto dogodkov v borilnih športih. V okviru UFC 246 se bosta omenjena borca skušala vrniti na zmagovito pot, izkušenejši Cerrone pa je v zanimivem dokumentarnem filmu razkril marsikatero podrobnost iz svojega zasebnega življenja.

Prav nobenega dvoma ni, da bo ravno obračun med Donaldom Cerronejem in Conorjem McGregorjem zaznamoval uvodni mesec novega koledarskega leta v borilnih športih.

Že čez 12 dni se bosta ob neposrednem prenosu na VOYO v znameniti lasvegaški T-Mobile Areni pomerila borca, ki se želita vrniti v zmagovite tirnice; McGregor po porazu s Habibom Nurmagomedovom, Cerrone pa po tem, ko je bil neuspešen proti Tonyju Fergusonu in Justinu Gaethjeju. Je pa 36-letni 'Kavboj' (vzdevek Donalda Cerroneja, op. p.) v nedavnem dokumentarnem filmu razkril nekaj zanimivosti iz svojega zasebnega življenja, ki se v enem delu dotikajo njegove profesionalne pogodbe z organizacijo UFC.

Donald Cerrone (desno) po dveh zaporednih porazih potrebuje zmago v prihajajočem dvoboju proti Conorju McGregorju.
Donald Cerrone (desno) po dveh zaporednih porazih potrebuje zmago v prihajajočem dvoboju proti Conorju McGregorju. FOTO: AP

White mu pogleda skozi prste
"V moji pogodbi z UFC-jem obstajajo določene klavzule, ki pa jih skorajda ne upoštevam. Kot na primer ta, da ne smem jahati konja... Ali pa, da ne smem voziti motorja oziroma gorskih koles, kar sicer počnem zelo pogosto. Navkljub nekaterim kršitvam pogodbe Donald Cerrone nikoli v svoji karieri ni odpovedal niti enega dvoboja, nikoli nisem imel težav s prekomerno telesno težo; in tudi, če sem bil poškodovan, tega nisem uporabil kot izgovor za morebitno odpoved borbe. Kaj šele, da bi poklical odgovorne ljudi v UFC in jim potožil, da določen borec ni nasprotnik po meri," je začel z zanimivimi razkritji rojeni Koloradčan, ki je priznal, da mu UFC na čelu z njegovim predsednikom Dano Whitom nemalokrat pogleda skozi prste.

"Ne glede na vse pri UFC-ju vedo, da se bom vedno znova pojavil v oktagonu in dal absolutno vse od sebe. Zato dopuščajo, da je Kavboj vedno Kavboj. Svojeglav, a odločen, da spiše zgodovino športa. Če bi bilo moje življenje sestavljeno zgolj iz treningov in borb, ne bi bil to, kar sem. 'Umrl' bi namreč od dolgčasa... Ko sem tam nekje daleč v divjini in jaham konja, ali pa, ko igram paintball, se s še večjim  veseljem vrnem v oktagon. To so moji 'izpušni ventili', ki jih ne bi zamenjal za nič na svetu," je še pristavil Cerrone.     

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stiing
06. 01. 2020 15.07
+6
Res je mc gregor favorit ampak jaz sm za kavboja .. nej mu rata kaksn dobr high kick pa bo ..komi cakam bum bum ;)))))
DuhSaSjekirom
06. 01. 2020 14.08
+10
"McGregor po porazu z Alvarezom" citiram novinarja ki je pisal clanek in lepo prosim da vsaj pogugla preden pise nebuloze. McGregor je Alvareza nokautiral v drugi rundi. Za McGregororja bo to lazji fajt in priprava na ponoven napad na UFC pas, vsaj pricakovano bo zmagal.
DuhSaSjekirom
06. 01. 2020 15.30
+1
No lepo da ste popravli tekst thumbs up. Nimam kej delat pa malo lektoriram kaj cs...