Borilni športi

Eddie Hearn: Joshua se bo pomeril s Furyjem, četudi ta ne premaga Wilderja

London, 22. 12. 2019 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zastopnik Anthonyja Joshue Eddie Hearn je obljubil, da se bo njegov varovanec v prihodnosti zagotovo pomeril z rojakom Tysonom Furyjem. ‘Gipsy Kinga’ v februarju čaka obračun z Deontayjem Wilderjem, v igri pa bo naslov težke kategorije po verziji WBC.

Anthony Joshua je 7. decembra obračunal z Andyjem Ruizom in zanesljivo slavil.
Anthony Joshua je 7. decembra obračunal z Andyjem Ruizom in zanesljivo slavil. FOTO: AP

Anthony Joshua je pred časom ugnal Andyja Ruiza mlajšega in si povrnil naslove v verzijah IBF, WBO, IBO. Vse je tako nared, da se bo Anglež pomeril z zmagovalcem dvoboja Wilder-Fury za naslov nespornega vladarja težke kategorije. 

Deontay Wilder in Tyson Fury se bosta predvidoma pomerila 22. februarja. Na prvem medsebojnem dvoboju, ki se je lani decembra odvil v Los Angeles, zmagovalca nismo dobili. Kontroverzna deljena sodniška odločitev je poskrbela, da se bosta boksarska superzvezdnika znova pomerila, zmagovalec pa se bo kasneje po vsej verjetnosti udaril z Joshuo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A predvsem otoški ljubitelji boksa bi si ne glede na razplet nedvomno želeli videti obračun med lokalnima ‘herojema’. Tega se zaveda tudi Eddie Hearn, ki je za iFL TV dejal: "Joshua in Fury se bosta zagotovo pomerila med seboj. Četudi izgubi, bo do dvoboja prej ali slej prišlo. Za Wilderja tega ne morem trditi.

Če pa bi 'Gipsy King' premagal slovitega Američana, bi bil obračun rojakov skoraj že zagotovljen. Furyjeve zmage si zato želi tudi Joshua sam, ki se mu je pred dnevi celo ponudil kot sparing partner v pripravah na februarski obračun. 31-letnik je ponudbo sprejel, s čimer pa se ni strinjal njegov zastopnik Frank Warren: "To je neumna ideja. Če bi bil jaz na Joshuinem mestu, bi počakal na dvoboj. Naj navijači vidijo, kakšno je razmerje med njima. Fury je Wilderja sposoben ugnati tudi brez njegove pomoči, zato je bolje, da bi se štedil za morebitni obračun v prihodnosti."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kavelj22
22. 12. 2019 13.54
+13
Se dobro da tako polomljene slovenscine nihce ne zastopi.
Vridraivardo
22. 12. 2019 13.41
-9
Grozen šport, da je vsaj plačan ogromno,vsaj to,glede na masa ker, poškodbe in posledice kasneje
multifit
23. 12. 2019 14.23
+1
Ti nisi nikoli boksal pa imaš ravno tako posledice. Zapri se v klet pred onesnaženi zrakom, ne pij ne jej. Pazi uglavnm. Mogoče potem 100let do čakaš. Samo vprasej se če si užival 100 let