Borilni športi

Hearn: Tudi če se ne izide borba s Furyjem, bo Joshua dobil dostojnega tekmeca

New York, 09. 03. 2020 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Promotor svetovnega boksarskega prvaka težke kategorije po verzijah IBF, IBO, WBA in WBO Anthonyja Joshue Eddie Hearn je v zadnjem intervjuju napovedal, da bo imel njegov varovanec ob koncu letošnjega leta dostojnega nasprotnika v boju za ubranitev šampionskih pasov. Tudi če bo tako želeni otoški obračun s Tysonom Furyjem padel v vodo.

Eddie Hearn je v pogovoru za IFL TV poudaril, da ima že v tem trenutku pripravljenih več različnih scenarijev, v kolikor ne bi prišlo do tako želenega dvoboja med njegovim varovancem, sicer aktualnim svetovnim prvakom težke kategorije po različicah IBF, IBO, WBO in WBA Anthonyjem Joshuo in aktualnim prvakom po verziji WBC Tysonom Furyjem.

"Vsi si želimo, da bi prišlo do dogovora med Joshuo in Furyjem. Ali pa morda z Wilderjem, v kolikor pa obe varianti padeta v vodo, bomo aktivirali plan C, ki vključuje imena, kot so Dillian Whyte, Oleksandr Usyk in Derek Chisora," je uvodoma dejal ugledni britanski boksarski promotor, ki je v nadaljevanju podrobneje razčlenil svoje načrte. "Za Usyka bi bilo več kot dobrodošlo, da v neposrednem dvoboju premaga Chisoro. Po drugi strani pa bi si priložnost v boju za naslov zaslužil tudi Whyte. Toda gremo lepo po vrsti ... Kot sem že dejal, storili bomo vse, da pride do borbe s Furyjem ali vsaj z Wilderjem."

Tudi če ne bo prišlo do želenega obračuna med Anthonyjem Joshuo (na sliki levo) in Tysonom Furyjem ali Deontayjem Wilderjem, ima Britančev promotor Eddie Hearn že novega asa v rokavu.
Tudi če ne bo prišlo do želenega obračuna med Anthonyjem Joshuo (na sliki levo) in Tysonom Furyjem ali Deontayjem Wilderjem, ima Britančev promotor Eddie Hearn že novega asa v rokavu. FOTO: AP

Zapletena formula z eno veliko željo
Potrebno je poudariti, da je pred kakršnimi koli špekulacijami zelo pomembno počakati na razplete določenih dvobojev, ki so na sporedu v nadaljevanju letošnjega leta. V prvi vrsti med Joshuo in Kubratom Pulevom (20. junij) ter med Furyjem in Wilderjem (18. julij). 

Če 'Gipsy King' uspe epsko trilogijo z 'Bronastim Bombarderjem' končati z novo zmago, je jasno, da bomo britanski obračun spremljali še letos. Zmagovalec tega obračuna pa bi se za ubranitev naslova absolutnega svetovnega prvaka pomeril z Dillianom Whytom.

"Whyte je tako ali drugače obvezni izzivalec za WBC šampionski pas, ki bo na vsak način svojo priložnost dočakal februarja prihodnje leto. Če pride do dvoboja Fury - Joshua v mesecu decembru, je realno pričakovati, da bo februarja 2021 zmagovalec omenjenega obračuna pristal na borbo z Whytom. WBC bo to zagotovo želel izpeljati, jasno, le ob pogoju, da v vmesnem času Dillian premaga Alexandra Povetkina," je še pojasnil Hearn.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marija4
09. 03. 2020 21.59
+7
kakpen ugled pa ima Hearn...men se zdi da zgolj po tem kako varno pazi na joshu da se lahko wilderju in furyu izogiba ze nekaj let
AnthonyfJoshua
09. 03. 2020 21.32
+9
Skratka veliko če-jev. Počakajmo najprej joshua pulev pa fury wilder 3. Potem pa naprej.
setisfekšn
09. 03. 2020 20.21
+10
Ni komentarjev