Borilni športi

Eden boljših boksarskih večerov na VOYO: Lomačenko vs. Campbell in Povetkin vs. Fury

London, 28. 08. 2019 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
1

Sobota prinaša enega boljših boksarskih večerov letos na VOYO. V glavni borbi si bosta nasproti stala lahkokategornika Vasil Lomačenko in Luke Campbell. Udarila se bosta za pasove po različicah WBC, WBA in WBO. Na listi borb je tudi izjemno zanimiv par Hughie Fury – Aleksander Povetkin. Prenos sobotnega spektakla bo na VOYO, s pričetkom ob 20. uri.

Lomachenko vs Campbell
Lomachenko vs Campbell FOTO:

V sloviti londonski areni O2 se bosta udarila favorizirani ukrajinski boksar Vasil Lomačenko in peti na svetovni jakostni lestvici Luke Campbell. Domačina iz Kingston upon Hulla čaka izjemno težka naloga, ko bo izzval svetovnega prvaka. Na kocki bo veliko – trije pasovi po različicah WBC, WBA in WBO. Lomačenko, ki že vrsto let prebiva in trenira v Kaliforniji, je v karieri poklicnega boksarja vpisal zgolj en sam poraz, ta je prišel na njegovi drugi borbi leta 2014 proti Orlandu Salidu po deljeni sodniški odločitvi. Na drugi strani ima Campbell na kontu dva poraza, tudi on nikoli ni predčasno zaključil na tleh, ta pa sta prišla proti Jorgeju Linaresu in Yvanu Mendyju (oba po deljeni sodniški odločitvi), ki se mu je sicer prav lani oddolžil za poraz.

Lahko Campbell s prestola spravi žilavega Lomačenka?
Lahko Campbell s prestola spravi žilavega Lomačenka? FOTO: AP

Lomačenko je v zadnjih letih nerešljiva uganka za izzivalce, hvale na njegov račun pred spopadom v sloviti areni O2 dežujejo z vseh strani. "Neverjetno je, kaj ta fant dela nasprotnikom," je dejal Dino Duva, menedžer Guillerma Rigondeauxa, ki ga je Lomačenko ugnal pred dvema letoma v kultnem newyorškem MSG-ju. "Frustrira jih z neverjetnimi atletskimi sposobnostmi. Tako zelo jih muči, da ne vedo, kaj bi storili," je še dodal Duva.

Povetkin vs. Fury
Na seznamu sobotne boksarske poslastice je tudi težkokategornik Aleskander Povetkin, ki je drugi poraz v karieri doživel prav na zadnji borbi z vladarjem težke kategorije Anthonyjem Joshuo. Na slovitem Wembleyju je tedaj 'padel' v sedmi rundi, po skoraj letu dni pa bo Rusu nasproti stal bratranec slovitega Tysona Furyja – Hughie Fury. Tega trenira kar oče Peter Fury, za borbo s Povetkinom pa sodeluje tudi s trenerjem za fizično pripravo Kerryjem Kayesom. "Kayes je v kampu trikrat na teden. Odkar je Kerry prisoten na treningih, je Hughie naravnost odličen," je delo 69-letnega strokovnjaka v pogovoru za britanski SkySports pohvalil Peter Fury. "Neverjetno je, kaj je storil z njegovo fizično pripravljenostjo, kožno maščobo in vsem ostalim," je še dodal Hughieov oče. Ta je izpostavil, da ima v pripravi na borbo s Povetkinom Hughie prilagojene treninge in prehrano. "Njegov dieta je zelo preprosta. Veliko zelenjave, nič dodatkov. Je zdravo in veliko," je priznal Peter Fury.

Poleg omenjenih dveh obračunov velja omeniti tudi spopad za pas WBC v mušji kategoriji, za katerega se bosta udarila 26-letni branilec naslova, domačin Charlie Edwards in 24-letni Mehičan Julio Cesar Martinez Aguilar, ki sliši na vzdevek ’El Rey’ (Kralj, op. p.).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anakondabox
31. 08. 2019 09.39
Oba sta zelo dobra boksarja, ker boksata z glavo, ne samo z rokami. Moja napoved je, da bo v tem spektaklu zmagal Vasil Lomačenko. #napoved