Borilni športi

Kozinova oktobra v Stožicah v lov na pas WBC, želja je Nikki Adler

Ljubljana, 12. 04. 2019 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljšo slovensko boksarko Emo Kozin 6. oktobra v Stožicah čaka borba za šampionski pas različice WBC, so predstavili v njenem taboru. Velika želja za borbo je nemška boksarka hrvaških korenin Nikki Adler. Kozinova priznava, da bo ta borba (pred domačimi navijači) vrhunec njene kariere.

Ema Kozin, ki je tekom poklicne boksarske kariere še neporažena, želi po osvojitvi pasov WBF in Wiba iti še korak dlje. Iz njene ekipe so danes sporočili, da bo 6. oktobra v ring stopila pred domačimi navijači, in sicer v Stožicah. Velika želja za nasprotnico, ki pa še ni potrjena, je 32-letna nemška predstavnica Nikki Adler"To ime me že kar dobro leto spremlja. Že prej sem izrazila željo, da bi se z njo pomerila. Mislim, da ker gre za pas WBC, bo ta izziv lažje sprejela. Komaj čakam in želim si obračuna z njo. Upam, da bo sprejela," je našemu novinarju Gašperju Jakominu zaupala Ema Kozin. "To je najvišja stopnička do zdaj, kar velik korak naprej, a mislim, da sem pripravljena na to," je še dodala Ljubljančanka, ki pravi, da si močno želi boksati pred domačimi navijači. 

"Devet let garanja. Devet let odpovedovanja. Ne samo Eme, ampak cele ekipe, ki se je v tem času ustvarjala. Vsi vemo, kaj pomeni WBC. To je največja organizacija, ne samo v moški ampak tudi ženski boksarski sferi. Upam, da se bodo v tem času, ko Ema dozoreva v odlično boksarko, tudi odlične boksarke začele odzivati, ker bo to kakovost Eminega boksa samo še nagradilo," pa je povedal trener Eme Kozin Rudolf Pavlin. Ta je razkril, da bo priprava na ta obračun, v kolikor bo prišlo do dvoboja z Adlerjevo, precej drugačna, kot so bili dosedanji treningi.

Sprememba v načinu treningov
"Pripravili bomo popolnoma drugačen stil borbe. Ema bo šla z ekipo na priprave v Nemčijo. Tokrat se bomo poslužili 'sparing' partneric in ne moških, ker je občutek popolnoma drugačen. Gremo še na višjo raven, ker je to nujno potrebno. Število treningov ni pomembno, pomembna je kvaliteta. Delali bomo po občutku, treningov bo enormno veliko," je še pojasnil Pavlin, ki ne skriva tega, da bi svojo varovanko (končno) rad videl tudi v ZDA. "Vsi vemo, kje je Meka boksa. To so ZDA. Želeli bi si, da nas opazi nek promotor, ki vidi interes v Emi Kozin in da Ema dobi nujno potrebno prepoznavnost, ker brez tega ne gre," je zaključil Emin trener.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mitja999
12. 04. 2019 14.50
+5
Ema upam da se ti zelja izpolni. Potem pa na zmago.
Sputnik
12. 04. 2019 14.22
+4
bi pogledal video pa ga ne bom ker se mi ne gleda reklam