Borilni športi

Ema Kozin kipi od pripravljenosti: 'Še nikoli nismo tako trenirali'

Ljubljana, 05. 09. 2018 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./STA/T.V.
Komentarji
5

Najboljšo slovensko boksarko Emo Kozin v soboto v zagrebški Areni čaka dvoboj kariere. Svetovna prvakinja po različici Wiba se bo z Mehičanko Irais Hernandez Torres pomerila za pasova WBC silver in naslov svetovne prvakinje WBF. Obe tekmovalki napovedujeta zmago. Prenos obračuna na VOYO v soboto ob 19.30.

Če bo boksala podobno kot na posnetku, smo se nanjo odlično pripravili. Vem, da moram paziti na njene odlične direkte z desno roko, sama pa nato razviti svoj boks. Ema Kozin

Mehičanka Irais Hernandez Torres je v Slovenijo pripotovala šele v torek in bo imela kar nekaj dela s prilagajanjem na časovno razliko, obenem pa dodaja, da Kozinovo zelo spoštuje, saj je najboljša profesionalka v tem prostoru, a: "Pričakujem izenačen dvoboj." Statistika je na strani 19-letne Ljubljančanke, ki ima za sabo 14 dobljenih dvobojev, Mehičanka pa na profesionalni poti le štiri. "Še nikoli nismo tako trenirali kot doslej, počutim pa se odlično. Zase vem, da iz borbe v borbo stopnjujem svoje nastope in komaj čakam soboto," pa je na predstavitvi v Ljubljani povedala Kozinova, ki pričakuje dobro borbo. "Tekmica je izkušena in prav zato se mi zdi, da je tudi najmočnejša doslej. Sama grem na zmago, zgodi pa se lahko karkoli."

Sobotni dvoboj si boste lahko ogledali na VOYO ob 19.30.
Boksala bo proti petkratni mehiški prvakinji, ki je kar sedem let preživela med amaterkami in ima za seboj precej več izkušenj kot Kozinova. "Počutim se dobro in pripravljeno. Vem, da je v tej državi Ema nekaj posebnega, saj sem videla njene fotografije s številnimi pasovi. Izzivi me motivirajo in mislim, da bo to prava vojna v ringu. Vse bom dala od sebe," je sporočila Mehičanka. Kozinova bi z zmago sicer postala najmlajša svetovna prvakinja v dveh različnih kategorijah. 

Ema Kozin in Irais Hernandez Torres na novinarski konferenci.
Ema Kozin in Irais Hernandez Torres na novinarski konferenci. FOTO: Aljoša Kravanja

O nasprotnici je znano malo, kljub temu pa sta s trenerjem Rudijem Pavlinom prišla do posnetka borbe Mehičanke. "Če bo boksala podobno kot na posnetku, smo se nanjo odlično pripravili. Vsekakor pa je ta južnoameriški slog nekaj posebnega. Vem, da moram paziti na njene odlične direkte z desno roko, sama pa nato razviti svoj boks," je še povedala tekmovalka, ki je samo za ta dvoboj prestala več kot 250 rund sparing-treninga, letos pa že več kot 1000.

Osrednja tekma večera bo dvoboj hrvaškega težkokategornika Filipa Hrgovića z Britancem Garyjem Cornishem.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ČrniSokol
05. 09. 2018 19.00
+9
Dajmo Ema!!! Razturaj!!!!
JbmTiMt
05. 09. 2018 17.11
+1
Apostol1
05. 09. 2018 17.56
+8
Ne bi bil rad žaljiv samo ta črn nos bi še pri karikaturi rekel ,da je OGROMEN , Drugače veliko sreče obema oziroma naši malo več.
Anon88
05. 09. 2018 18.08
+10
Miss Helsinki 2017 ne izgleda kaj bolje, pa je vseeno bila izbrana za najlepšo na Finskem.
Devilz Pff
06. 09. 2018 07.49
+0