Borilni športi

VIDEO: Moč Eme Kozin občutil tudi strokovni komentator ...

Ljubljana, 04. 09. 2018 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.V./M.J.
Komentarji
3

Slovenska boksarska šampionka Ema Kozin se bo v soboto v Zagrebu, prenos na VOYO od 19.30, borila za srebrni šampionski pas prestižne organizacije WBC in naslov svetovne prvakinje WBF. Kozinova bo v primeru zmage vnovič postavila novi mejnik v svetu profesionalnega boksa, saj bo postala najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini, ki bo dosegla naslov v dveh težnostnih kategorijah.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pred Emo Kozin izziv kariere
    02:08
    Iz 24UR: Pred Emo Kozin izziv kariere
  • Pogovor z Emo Kozin pred boksarskim spektaklom v Zagrebu
    03:12
    Pogovor z Emo Kozin pred boksarskim spektaklom v Zagrebu
  • Pogovor s strokovnim komentatorjem Mirkom Vorkapićem
    04:22
    Pogovor s strokovnim komentatorjem Mirkom Vorkapićem
Ljubljančanka iz dneva v dan in iz borbe v borbo dokazuje, da boks še zdaleč ni samo za predstavnike moškega spola ...
Ljubljančanka iz dneva v dan in iz borbe v borbo dokazuje, da boks še zdaleč ni samo za predstavnike moškega spola ... FOTO: Damjan Žibert
19-letno Emo Kozin proti Mehičanki Irais Hernandez čaka najtežji preizkus v karieri, a je nanj odlično pripravljena. To je posledica napornih treningov, pri katerih je aktivno sodeloval tudi strokovni komentator borb na VOYO Mirko Vorkapić
Pred najboljšo slovensko boksarko je nov izziv, saj bo 8. septembra v zagrebški Areni boksala za pas WBC silver, kar bo njen najtežji dvoboj v karieri. Prenos na VOYO od 19.30.
Ljubljančanka bo v primeru zmage vnovič postavila novi mejnik v svetu profesionalnega boksa, saj bo postala najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini, ki bo dosegla naslov v dveh težnostnih kategorijah. Strokovnjaki iz celega sveta, jo pozorno spremljajo, saj je Kozinova v svoji kratki, a izjemno uspešni karieri še brez poraza. "To bo tekma Emine kariere. Do sedaj je bilo zaradi tega vloženega ogromno truda. Ema bo dala vse od sebe, da pri rosni mladosti osvoji to, kar na svetu še ni uspelo nobenemu boksarju. Osvojiti naslova svetovne prvakinje v dveh kategorijah kot najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini. Pripravljeni bomo na deset krvavih rund," pred dvobojem poudarja trener Kozinove Rudolf Pavlin.

Ema Kozin z ekipo
Ema Kozin z ekipo FOTO: Damjan Žibert

Kozinova bo v Zagreb odpotovala s prav posebnim priznanjem. Ena od najbolj priznanih boksarskih zvez WBF je Kozinovo izbrala za najboljšo boksarko julija 2018. Kozinova si je imenovanje prislužila z zmago v zadnji julijski borbi, ko je v Budimpešti ubranila naslov svetovne prvakinje WBF proti Srbkinji Evi Halasi Bajić. Simpatična boksarka je naslov svetovne prvakinje osvojila oktobra lani, ko je premagala Kenijko Florence Muthoni, nato pa marca ubranila naslov proti nekdanji prvakinji IBF Evi Bajić v Oklahoma Cityju.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anakondabox
10. 09. 2018 07.45
Včasih so ženske še bolj udarne kot moški ampak samo pri športu. Drugače smo pa naravnost krasne. #čudovite
KavčStrokovnjak
05. 09. 2018 09.36
+5
Huda je, nimaš kej. Obeta in ima potancial, da preseže tudi lastna pričakovanja. Srečno Ema!
Ata_Smrk
04. 09. 2018 21.50
+10
mi ne odpre videa. a ga je fsekala po gopce?