Borilni športi

Na Enfusion 101 znova dinamični obračuni, a tokrat brez nokavtov

Alkmar, 10. 07. 2021 21.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.G., M.V.
Komentarji
2

Na VOYO smo si lahko znova ogledali zanimiv borilni dogodek Enfusion 101. Gre mešanico tajskega boksa in kikboksa, ki domuje na Nizozemskem. Tudi tokrat bo boje gostil Alkmar, prvič v naših prenosih pa sta si bosta nasproti stali tudi dekleti.

Prejšnji dogodek, tj. Enfusion 100, je postregel z izjemnimi nokavti, tako da si tudi nocoj obetamo pravo borilno poslastico. Gre za mešanico pravil tajskega boksa in kikboksa, kar obljublja atraktivne borbe. Nizozemska je že nekaj časa Meka tega športa, zato je tudi tokrat prireditev potekala v Alkmarju, kjer je tudi sedež organizacije Enfusion.

Dvoboj Houdaife in Bousmakija je zaznamovalo veliko število udarcev.
Dvoboj Houdaife in Bousmakija je zaznamovalo veliko število udarcev. FOTO:

Bchiri prebolel korono in opravil s Tevettejem
V prvi borbi, ki smo jo prenašali na VOYO, smo videli dominanco Nidala Bchirija nad Samom Tevettejem. Bchiri je na koncu zasluženo slavil po soglasni odločitvi. Bchiri, nizozemski borec, znan sicer tudi pod vzdevkom 'Maroški vojak', je v treh rundah po 3 minute prevladal že od samega začetka. S hitrimi kombinacijami Tevetteju ni pustil dihati. "Je zelo trden možakar, ima pogum, zelo ga spoštujem. Veliko se ne spomnim, boril sem se s srcem. Moje srce je bilo večje nocoj," je pojasnil Bchiri, ki je pred kratkim prebolel korono. Priznal je, da ga je pošteno zdelala, nekaj časa je bil priklopljen celo na kisik. 

V drugi borbi je Belgijec Isarti Houdaifa potrdil, da gre za velikega talenta. Belgijec je odlično začel obračun s Francozom Haytamom Bousmakijem, prvo rundo prepričljivo dobil, nato pa malce popustil v drugi. Zmagovalca je odločila tretja runda, sodniki so ocenili, da je bil Houdaifa malenkost boljši in mu zmago soglasno pripisali. "To je bila dobra borba, pomembno je bilo, da sem poslušal navodila svojega trenerja. Vzeli smo zmago," je bil zadovoljen 19-letnik po veliki zmagi v sicer zelo izenačenem obračunu. 

V tretji borbi smo, prvič, odkar Enfusion prenašamo na VOYO, imeli priložnost, da na delu vidimo dekleta. V peresni kategoriji, do 66 kilogramov, sta se udarili Nizozemki Dajenka Meijer in Gina Weerdenburg. Po treh rundah je bila po soglasni sodniški odločitvi boljša Dajenka Meijer, ki je tekom borbe večkrat pokazala, da gre za tehnično bolje podkovano tekmovalko. Predvsem z delom nog je prevladala v ringu in po treh rundah po tri minute zasluženo dobila boj z rojakinjo. "V preteklosti sem trenirala karate, zato sem se iz tam naučila nekaj udarcev, ki so zdaj del moje igre. Mislim, da sem v odlično telesni pripravljenosti in da sem nenehno pritiskala na nasprotnico," je po zmagi razlagala Dajenka Meijer. 

Dajenka Meijer je pokazala veliko mehkobe in široko paleto tehnik.
Dajenka Meijer je pokazala veliko mehkobe in široko paleto tehnik. FOTO:

V četrti borbi sta se udarila poltežkaša Jermaine Puljuhn in Moribah Kosiah. Boljšo telesno pripravljenost je unovčil Puljuhn, ki je z izjemno seriji udarcev v zaključku povsem zagospodaril v ringu. Pričakovano je roke v zrak dvignil po soglasni sodniški odločitvi in se razveselil lepe zmage. "Nisem povsem zadovoljen, ker nisem pokazal vsega, kar znam in bi lahko iztržil več," je po zmagi sicer pokomentiral Surinamec Puljuhn. 

V glavnem dvoboju večera pa je čvrsti Nemec Dominik Santl ugnal izkušenega in favoriziranega Francoza Alija El Almerija. Santl je poveljeval akciji v ringu že od samega začetka. Izkazal se je kot čvrst borec, ki tudi pod pritiskom ne klone. Al Almeri je poskušal v nekaj odločnih napadih prevzeti pobudo, vendar mu Nemec z močnimi nožnimi in ročnimi tehnikami tega ni dopustil. El Ameri se je ob koncu druge runde tudi znašel na robu nokdavna, potem ko je prejel serijo močnih ročnih udarcev, vednar je po zaslugi "preživetvenih trikov", kot je sklicevanje na domnevne nizke udarce, vendarle ostal na nogah in tudi dočakal zadnji "gong". Sodniki so bili soglasni. Santl je tako vknjižil že peto zmago v organizaciji.  

V glavnem dvoboju večera je slavil Dominik Santl (desno).
V glavnem dvoboju večera je slavil Dominik Santl (desno). FOTO:

Celotni dogodek si lahko ogledate v arhivu Voyo

Borbe v prenosu na VOYO (ob 21.00)

Dominik 'Dominator' Santl po soglasni sodniški odločitvi premagal Alija El Almerija 

Jermaine Puljuhn po soglasni odločitvi premagal Moribaha 'Mandeja Warriora' Kosiaha

Dajenka Meijer po soglasni odločitvi premagala Gino 'The Destroyer' Weerdenburg

Isarti 'The Hannibal' Houdaifa po soglasni odločitvi premagal Haytama 'Pando' Bousmakija

Nidal 'The Soldier' Bchiri po soglasni odločitvi premagal Sama Tevetteja

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Annis
11. 07. 2021 08.56
+1
B dak en ne napiše se kikboks ampak kickboks ali kickbox, to je ko članke pišejo zamaščni računalničarji
realyman
11. 07. 2021 08.04
+1
McGregorja SO PO KONCU PRVE RUNDE ODNESLI IZ OKTAGONA -POŠKODBA LEVE NOGE