Borilni športi

Epska borba na sporedu že spomladi: Habib in 'Money' maja v ring?

Grozni, 12. 12. 2018 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem, ko je Habib Nurmagomedov v kletki pospravil Conorja McGregorja, se Dagestanec že spogleduje z novimi izzivi. Takoj po oktobrski borbi so se pojavila namigovanja o dvoboju z zloglasnim ameriškim boksarjem Floydom Mayweatherjem, ki očitno le niso izvite iz trte.

Čeprav se je sprva zdelo, da ideja Habiba Nurmagomedova o boksarski poslastici s Floydom Mayweatherjem ne bo obrodila sadov, se zdi, da temu le ne bo tako. "Hej Floyd, sedaj se moramo boriti. Dva, ki ne poznata poraza, zakaj pa ne? V džungli je lahko kralj le en sam," je pred časom Američana pozval Habib, ki bi svoje besede že maja prihodnje leto pretvoril v dejanja.

Jasno je, da bo borba potekala po boksarskih pravilih, kar je bil tudi Mayweatherjev prvi pogoj: "Borbe vedno potekajo po mojih pravilih. Nočem se boriti v MMA ringu."

Floyd Mayweather se bo na zadnji dan v letu v ekshibicijski borbi pomeril z japonskim borcem v kickboksu Tenshinom Nasukawo.
Floyd Mayweather se bo na zadnji dan v letu v ekshibicijski borbi pomeril z japonskim borcem v kickboksu Tenshinom Nasukawo. FOTO: AP

A očitno ima tudi Dagestanec svoje pogoje. Čeprav je pred časom izjavil, da bi se rad z ’Moneyjem’ udaril na moskovskem stadionu Lužniki, njegov oče meni drugače. "Do borbe s Floydom bi lahko prišlo, ko se izteče kazen UFC. Ta dvoboj je zanimiv za nas, pa tudi za investitorje. Borba bi lahko bila 4. maja v Groznem," je za IZ.ru dejal Habibov oče Abdulmanap Nurmagomedov.

Mesto, ki je bilo nekoč v ruševinah, se je v nekaj desetletjih spremenilo v čečensko metropolo, kamor se steka velik delež ruskega denarja. Kako navdušen bo nad idejo o borbi v Čečeniji Mayweather še ni znano.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Našvasan_zob
12. 12. 2018 18.47
+4
PROSIM NE!...
bogdajmir
12. 12. 2018 18.18
+13
Mayweather je porazil še McGregorja, ki je v Boxu boljši od Habiba, njega bo pa itak knockoutiral že zelo zgodaj, v tem športu pa ni nekega metanja pod noge pa obešanja na človeka.
ggargamell
12. 12. 2018 18.14
+15
kar se pa tiče tega dvoboja je pa itak zmagovalec jasen in se gre samo za €
ggargamell
12. 12. 2018 18.15
+7
kar se pa tiče ostalih dvobojev v nižjih kategorijah pa itak vedno zmaga tisti ki se lahko od vage do borbe najbolj zredi nekateri v 24urah dobijo tudi po več kot 10kg drugi pač ne zato nimajo realnih možnosti tudi če so boljši ... druge pa spet to hujšanje in rejenje lahko zelo utrudi in jim pobere veliko moči ...
SlovenskiDomoljub
12. 12. 2018 18.13
+5
To tega boksa najbrz ne bo prislo. Ce pa bo... no o potem bo brez veze. Tako kot je bilo pri McGregor:Mayweather. Samo za dnar
botihh
12. 12. 2018 18.10
+4
money maja cjooo
Paradox
12. 12. 2018 18.00
+15
Ne spet Mayweather. Boks je res postau en sam šov, skoraj hujše kot WWE. Samo še denar se vrti..