Borilni športi

Eskiev in Ruchala v boj za začasno krono peresne kategorije

Lubin, 14. 03. 2023 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najmočnejša poljska organizacija mešanih borilnih veščin se ne ustavlja. KSW bo ta konec tedna organizirala že 80. dogodek, ki ga bosta naslovila atraktivna Lom-Ali Eskiev in Robert Ruchala, ki se bosta pomerila za začasni šampionski pas peresne kategorije.

Nesporni prvak KSW-jeve peresne kategorije Salahdine Parnasse se je v lovu za naziv dvojnega prvaka podal v lahko kategorijo, v kateri je novembra postal začasni prvak. Junija pa perspektivnega francoskega borca na spektaklu, poimenovanem Colosseum 2, čaka spopad z nespornim prvakom lahke kategorije Marianom Ziolkowskim

KSW 80: Eskiew vs Ruchala

In da ne bi peresna kategorija stagnirala, so se pri KSW odločili organizirati borbo za naslov začasnega prvaka peresne kategorije. Priložnost sta dobila Nemec ruskih korenin Lom-Ali Eskiev in Poljak Robert Ruchala. 30-letni Eskiev ima pod pasom 26 profesionalnih borb, 20 jih je zmagal, šest pa izgubil. Pod okriljem KSW-ja se je do sedaj boril trikrat in po zmagah proti Gilberju Ordonezu in Damianu Stasiaku decembra lani po izjemno tesni borbi izgubil proti Danielu Rutkowskemu. Ruchala na drugi strani poraza v profesionalni karieri še ne pozna. Komaj 24-letni Poljak je do sedaj zbral osem zmag, od tega kar pet pod okriljem KSW-ja. Nazadnje je oktobra v domačem Nowem Saczu ugnal nekdanjega člana UFC Stasiaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V predzadnji borbi večera se bosta pomerila nekdanji UFC-jev borec Tom Breese in mladi Poljak Bartosz Lesko. Slednji je lani z zmago debitiral v SKW-ju, Britanec pa je lani po prepričljivi zmagi na debiju svojo drugo borbo pod okriljem poljske organizacije izgubil po kontroverzni odločitvi, ki jo sedaj želi čim prej pozabiti in se osredotočiti na pohod na naslov prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubitelji mešanih borilnih veščin nestrpno pričakujejo nov nastop še enega nekdanjega UFC-jevega borca Luisa Henriqueja da Silve, ki je oktobra lani na debiju v KSW-ju presenetil in z neverjetno brco premagal nekdaj dominantnega prvaka poltežke kategorije Tomasza Narkuna. Tokrat mu bo nasproti stal obetaven francoski borec Oumar Sy, ki poraza sploh še ne pozna, pod okriljem KSW-ja pa je zabeležil še dve zmagi. Borba bo za Brazilca in Francoza zelo pomembna, saj se na lestvici izzivalcev nahajata na drugem in četrtem mestu in bi si z zmago bržkone zagotovila borbo za naslov prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Peresna kategorija: Lom-Ali Eskiev – Robert Ruchala (borba za naslov začasnega prvaka)

Srednja kategorija: Tom Breese – Bartosz Lesko

Poltežka kategorija: Luis Henrique da Silva – Oumar Sy

Srednja kategorija: Michal Michalski – Giorgi Kvelidze

Ženska mušja kategorija: Emilia Czerwinska – Yasmin Guimaraes

Peresna kategorija: Wojciech Kazieczko – Danu Tarchilla

Poltežka kategorija: Damian Piwowarczyk – Bartlomiej Gladkowicz

Velterska kategorija: Kacper Koziorzebski – Borys Borkowski

Bantamska kategorija: Kamil Szkaradek – Przemyslaw Gorny

Srednja kategorija: Mateusz Janur – Andi Vrtačić

KSW 80: Eskiew vs Ruchala
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.