Borilni športi

'Fabjan me je klical tri dni zapored in me prepričal, da še zmorem'

Ljubljana, 07. 11. 2018 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
0

Na borilnem spektaklu Legends Collide, ki bo zgodil 17.11. v koprski dvorani Bonifika in si ga boste lahko ogledali tudi na VOYO, se bo v ring po štirih letih vrnil Rok Štrucl. 29-letni Belokranjec je oddelal trde piprave in je odločen, da bo premagal trdoživega Strahinjo Mitrića.

Na Legends Collide bodo nastopili številni najboljši slovenski borci in borke. Borilni spektakel bo pod eno streho združil boks, kikboks, tajski boks in tudi borbe po pravilih MMA, slovenski ljubitelji borilnih športov pa bodo lahko na enem mestu videli Uroša Jurišiča (MMA), Andreja Bakoviča (boks), Mirana Fabjana (kikboks), ki je hkrati organizator dogodka, Jasmina Bečiroviča (kikboks) v borbi za naslov svetovnega prvaka, Aleksandra Stankova (kikboks), Tajdo Ratajc (MMA), ter številne druge. Veliko pozornosti bo nedvomno požel tudi Rok Štrucl, ki si bo po štirih letih spet nadel rokavice Rok Štrucl. Belokranjec je brez dlake na jeziku priznal, kdo je glavni 'krivec', da se bo vrnil v ring: "Miran (Fabjan) me je želel zvabiti že lani na W5, a nisem popustil. Tokrat pa sem bil nekoliko bolj omajen, recimo temu čustveno krhek in je Miran to izkoristil."

Štrucl je pred leti veljal ze enega najboljših 'težkaš' z območja bivše skupne države, pod njegovimi udarci je padel marsikateri velikan, tudi sloviti Bob Sapp, a prav borba proti slednjemu je tista, ki jo 29-letnik najbolj obžaluje. Ameriškega orjaka je namreč v razprodanem Tivoliju brez težav premagal v prvi rundi, zlobni (in kar se tiče borilnih športov slabo izobraženi) jeziki pa so začeli širiti govorice, da je Štrucl Sappu za zmago celo plačal. Večina je namreč še naprej imela pred očmi podobe, kako je ameriški gorostas deset let poprej dvakrat zapored premagal slovitega Ernesta Hoosta. A Sapp je bil pozneje vse prej kot to. Bolj kot borec je nato slovel kot zabavljač, pred borbo s Štruclom pa je med drugim izgubil kar 10 borb zapored. "Če bi se lahko odločal še enkrat, te borbe ne bi sprejel. Ta borba mi je naredila največ škode," je priznal Belokranjec, ki je bil enostavno bistveno boljši in bolje pripravljen tekmec od Sappa, kar je v ringu tudi dokazal: "Če bi izgubil proti njemu, bi se pogreznil v zemljo."

Rok Štrucl se po več kot štirih letih vrača v ring.
Rok Štrucl se po več kot štirih letih vrača v ring. FOTO: Damjan Žibert

Za tem je nanizal še dve zmagi, nato pa so sledili štirje porazi. Takrat se je videlo, kako težko je usklajevati delovne obveznosti s treningi. Sploh, če se želiš boriti na najvišji ravni. Tako se je po porazu proti Emirju Mehiću na FFC 12 (25. aprila 2014) odločil, da še pred 25. letom odide v borilni pokoj. V slednjem je vztrajal vse dokler ga ni uspel Fabjan prepričati, da se vrne. Sedaj je glavno vprašanje, kaj se bo zgodilo po borbi s Strahinjo Mitrićem? Se bo nekdanji ljubljenec slovenskega občinstva še boril? "Jaz ne bom rekel, da je to (po tej borbi, op. a.) zares konec, a res težko je delati dva 'šihta' in zraven še trenirati. Strahinja je zelo dober nasprotnik. Naj vas njegov izgled ne zavede, je zelo dober nasprotnik. Jaz sem prepričan, da ga bom premagal, a nato bo prišel še težji tekmec in za njim še težji. Na tak način to ne gre, treba je dvakrat na dan trenirat. Tudi, če se recimo poškodujem, kaj bo v službi? Tega ne bo nihče toleriral, da bom jaz na bolniški, ker treniram … Nikoli ne reci nikoli, a jaz ne vidim svojega življenja na ta način," je iskreno priznal borec, ki je v svoji karieri doslej vknjižil 18 zmag (sedem z nokavtom) in 10 porazov. Bo v koprski dvorani Bonifika roke zmagoslavno v zrak dvignil še 19ič?

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.