Borilni športi

Fabjan po nokavtu Žgele že našel novo tarčo: v Beogradu bo izzval Darka Stošića

Ljubljana, 31. 03. 2024 20.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., T.V.
Komentarji
4

Slovenski Rocky Miran Fabjan je uresničil svojo napoved. V glavni borbi večera je 38-letni borec že v prvi rundi s tehničnim nokavtom ustavil Maria Žgelo in tako navdušil polno dvorano Stožice. Vselej glasni Primorec pa tudi po zmagi ni izgubljal besed in takoj našel novega nasprotnika. To bo izkušeni srbski borec Darko Stošić, s katerim se bo Fabjan pomeril na sovražnem terenu v Beogradu.

Več videovsebin
 • Iz 24UR: Borilni spektakel FNC navdušil Slovenijo
  02:43
  Iz 24UR: Borilni spektakel FNC navdušil Slovenijo
 • Miran Fabjan po zmagi na FNC 15
  01:39
  Miran Fabjan po zmagi na FNC 15

Neverjeten ponoven vzpon karieri Mirana Fabjana se nadaljuje. Po tem, ko se je marca lani v kletko vrnil po skoraj 15 letih, je Slovenski Rocky vknjižil še četrto zaporedno zmago. Na FNC 15 (borbe si lahko ogledate v bogati zbirki VOYO) je po manj kot minuti borbe padel Mario Žgela, ki ni bil kos izkušenemu kikboksarju. 

A Fabjan si želi še več. Za zagotovo največji izziv v karieri borca v mešanih borilnih veščinah, si je Slovenski Rocky takoj po zmagi izbral Darka Stošića: "V tej kletki je sedaj gospod Darko Stošić, ki ga bom ugasnil prvega junija v Beogradu! Slovenija hočem, da se organizirate, da me pridete podpret v Beograd ... rabim vašo podporo, sam ne bom mogel. Če bo tisoč Slovencev me nihče ne more premagati! Slovenija!"

Miran Fabjan po borbi z Mariom Žgelo
Miran Fabjan po borbi z Mariom Žgelo FOTO: Luka Kotnik

"Pred borbo sem mu rekel, da če zmaga, se bo boril z mano v Beogradu, tako da če želi, bo dobil to borbo," je Fabjanu odgovoril Darko Stošić, ki bo slovenskemu borcu nasproti stal prvega junija, ko se bo hrvaška organizacija FNC ustavil v Beogadu.

Stošić je sicer eden najboljših borcev na Balkanu, ki je bogate izkušnje v mešanih borilnih veščinah nabiral v UFC-ju, Brave-u in nazadnje v KSW-ju, kjer se bo verjetno še letos znova boril za naslov prvaka.

Darko Stošić
Darko Stošić FOTO: KSW

"Spoštujem Stoleta (Darka Stošića op. a.) kot borca in človeka, sedaj mu bom dal roko, po tem rokovanju, pa sva v vojni," je 32-letnemu srbskemu borcu še povedal Fabjan. Borca sta se nato v kletki sredi stožiške arene še zadnjič prijateljsko pozdravila, nato pa sta postala nasprotnika.

Miran Fabjan in Darko Stošić
Miran Fabjan in Darko Stošić FOTO: Josip Škrlec

Fotogalerijo utrinkov Fabjanove borbe proti Žgeli si lahko pogledate spodaj.

 • 9
 • 8
 • 7
 • 6
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Risto85
02. 04. 2024 10.20
+2
Ja o teh nivojih višje se je govorilo ze po zmagi nad Tomo Spahovičem, kao imeu je srečo Fabijan, biu je lahek nasprotnik, pa ga je razmaliču. Pa so rekli da bo dubu kar mu gre proti Mariu Žgeli, ker je končno fajt da bo mogu kaj pokazat. Pa spet podcenjevanje Mirana iz vseh strani, zasmehovanja in vse. Težki favorit tale Mario Žgela... Pa pade k domina.. Tko da jst vrjamem da bo Miran še presenetu, in vsem k ga ne podpirajo oz vrjamejo vanj zapru kar se da zapreti. Res pa je kdor ga ne podpira, ga ne bi tudi da bi... Dam primer izvau prvaka težke kategorije UFC - ja pa ga nabu k bika... Bi blo spet bla bla bla in sreča pa starček pa ne vem kaj. Nevedniki glejte pac MMA pa UFC in boste si odprli oči da 38 let v borilnih šprortih ni starček in ne vem kaj ampak borec kateri ima vsaj izkušnje za razliko od raznih klovnov pr 25 itd.
viking76
01. 04. 2024 08.58
+3
Da ne bo šlo res 1000 slovencev na to polamatersjo tekmovanje, kjer starčki zmagujejo 🤣🤣
Primož Rus
01. 04. 2024 08.23
+3
Raje ne bom reku nič.....a Fabjan DEFINITIVNO NI moj "the winner"v tem dvoboju....
poper00
31. 03. 2024 21.41
+3
To je kar nekaj nivojev više.Tole Fabian ne bo zmogel na žalost.