Borilni športi

Ferguson odgovarja Khabibu: Še vedno si mi dolžan 20 sklec ... Kmalu se vidiva!

New York, 16. 05. 2020 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po bolečem porazu proti Justinu Gaethjeju je aktualni svetovni UFC prvak lahke kategorije Khabib Nurmagomedov poslal sporočilo podpore Tonyju Fergusonu, ki je neustrašnemu Dagestancu že odgovoril v svojem slogu. Ob pripombi, da mu je dolžan še 20 sklec, je 'El Cucuy' dodal, da komaj čaka na njuno 'snidenje' v oktagonu.

Tony Ferguson in Khabib Nurmagomedov bi se morala pomeriti v okviru borilnega spektakla UFC 248, ki je bil zaradi pandemije koronavirusa razumljivo odpovedan.

Ko je predsednik organizacije Dana White Fergusonu dodelil  novega nasprotnika Justina Gaethjeja, so bili mnogi prepričani, da bo 'El Cucuy' (vzdevek Tonyja Fergusona, op. p.) ta dvoboj izkoristil za malce močnejši trening pred 'pravim' spopadom za naslov svetovnega prvaka. Toda Gaethje je navdušil z borbo in tako prekinil impresiven niz 12 zaporednih zmag Tonyja Fergusona, kar je po drugi strani razžalostilo privržence MMA-ja, ki so z nestrpnostjo pričakovali enega od zanimivejših obračunov zadnjega desetletja.

Tony Ferguson verjame, da se bo v prihodnosti pomeril z rivalom Khabibom Nurmagomedovom.
Tony Ferguson verjame, da se bo v prihodnosti pomeril z rivalom Khabibom Nurmagomedovom. FOTO: AP

S tem smo še bolj oddaljeni od borbe Ferguson - Nurmagomedov, a kot je moč razbrati iz zadnjega Fergusonovega odgovora Nurmagomedovu, upanja na morebitni skorajšnji obračun z neustrašnim Dagestancem ni izgubil. "Khabiba spoštujem, čeprav mi je dolžan še 20 sklec. (smeh) Vesel sem, da je tvoj oče v boljšem stanju. Kmalu se zopet vidiva in nadaljuj s treningi za pravi finale, prvak," je na sporočilo podpore Nurmagomedova odgovoril Ferguson. 

Dodajmo še to, da se bo po zadnjih informacijah Nurmagomedov vrnil v oktagon najverjetneje sredi septembra, ko ga čaka dvoboj z začasnim prvakom Justinom Gaethjejem.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EEgon
17. 05. 2020 18.10
-3
Sam Ferguson si res želi umret. Samo upamo lahko da ga Dagestanec ne bo raztelesil in ga bo samo poslal ajat!. Gobezdalo Ferguson vse za show.
mmblackbird
16. 05. 2020 18.38
+33
Evo.....to je pravi športnik....brez žalitev.....ne pa Irec poln samega sebe potem pa popuši fajt