Borilni športi

Fielding pred borbo kariere z Alvarezom: Je favorit, nisem neumen, toda jaz sem višji

New York, 14. 12. 2018 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
0

Mehiški boksar Canelo Alvarez bo v nedeljo zgodaj zjutraj – prenos na VOYO ob 2. uri – prvič po desetletju boksal izven območja Mehike oz. jugozahoda ZDA in prvič v kategoriji do 76 kilogramov. Zadnjič, ko je boksal na vzhodu ZDA, je bilo v Miamiju leta 2008. Tokratni nasprotnik v Madison Square Gardenu v New Yorku bo Rocky Fielding. Prenos tehtanja danes na 24ur.com.

Današnje tehtanje bomo ob 17.45 prenašali na 24ur.com. Ne zamudite.

Izzivalec Canelo Alvarez bo proti branilcu naslova Fieldingu lovil naslov v super srednji kategoriji po različici WBA. Mehičan ima na svojem kontu že 50 zmag, v karieri poklicnega boksarja pa je do zdaj le enkrat izgubil in dvakrat remiziral. Edini poraz Alvareza je prišel proti legendarnemu Floydu Mayweatherju, ki se je od boksa poslovil neporažen.

"Zasluži si ves denar, je odličen boksar. Še vedno vem, da ga lahko premagam in zato sem sprejel borbo. Blizu sem in vem, da sem lahko konkurenčen," je prepričan Michael ’Rocky’ Fielding. 31-letni Liverpoolčan ima na svojem kontu po 28 obračunih le en poraz, in sicer proti še neporaženemu rojaku Callumu Smithu. "To je velik obračun in velika priložnost zame. Je favorit, nisem neumen, toda jaz sem višji, namučil ga bom," je prepričan Fielding. "Trdo sem delal in tukaj sem. Na glavnem dogodku v MSG-ju. Imam dva otroka in zanju se bom boril," je povedal Liverpoolčan. O Alvarezu pa je pristavil: "Ne dela veliko napak. Je popoln in izkušen boksar. Boksa na najvišji ravni in boril se je z najboljšimi boksarji. Toda nekje je treba začeti. Začel je z Mayweatherjem in od tam napredoval. Začel bom proti njemu in upam, da bom to unovčil," je napovedal Fielding.

V ESPN-ovi anketi je skoraj 5000 glasovalcev z 62 odstotki napovedalo, da bo Canelo Alvarez slavil predčasno, z nokavtom.

Saul Alvarez se še nikoli ni boril v super srednji kategoriji do 76 kilogramov. Tokrat se bo boril proti deset centimetrov višjemu nasprotniku (175/185) in lovil zgodovinski dosežek: rad bi osvojil naslov prvaka v tretji različni kategoriji (pred tem je triumfiral v polsrednji in srednji kategoriji). Fielding ima za seboj težko zgodbo. Edini poraz je prišel proti Smithu v prvi rundi, že naslednji dan ga je k sebi poklicala mama in povedala, da ima raka. "Nenadoma, poraz ni več bil pomemben," je povedal Fielding, ki se je leta 2015 posvetil mami in jo redno vozil na zdravljenje, nato pa se posvetil povratku med najboljše boksarje.

Canelo Alvarez vs Rocky Fielding
Canelo Alvarez vs Rocky Fielding FOTO:

Canelo v obračun vstopa zelo samozavesten, potem ko je septembra po večinski sodniški odločitvi premagal Genadija Golovkina. A ker menja kategorijo in ker je pred kratkim podpisal 310 milijonov evrov vredno pogodbo z DAZN, bo na njem dodaten pritisk. "Nikoli ne maram biti preveč samozavesten, ne glede na to, ali sem favorit ali ne. To je zelo pomembno, saj lahko v boksu en udarec spremeni vse," je za BBC razlagal Alvarez, ki je priznal, da ga zelo motivira dejstvo, da bi postal eden redkih Mehičanov, ki bi osvojil naslov še v tretji različni kategoriji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.