Borilni športi

FNC 14: Fabjan bo v Sarajevu izzval domačina Spahovića

Sarajevo, 12. 12. 2023 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaška organizacija mešanih borilnih veščin FNC se bo ta konec tedna prvič ustavila v Sarajevu, kjer bo eden izmed glavnih akterjev slovenski borec. To bo zimzeleni Miran Fabjan, ki se bo v glavni borbi večera pomeril z domačim borcem Tomislavom Spahovićem. FNC 14 si boste lahko v soboto ob 19.00 v živo ogledali na VOYO!

Fight Nation Championship oziroma FNC je mlada organizacija mešanih borilnih veščin, ki je dogodke začela prirejati oktobra 2019 in hitro postala največja v naši regiji. Pod okriljem FNC-ja so se že pomerili nekateri slovenski borci, letos so na primer v kletko hrvaške organizacije že stopili Dino Suljkanović, Anže Vujčič in Bojan Kosednar – Želva, sedaj pa se bo  pod okriljem FNC-ja pomeril še Miran Fabjan.

Miran Fabjan je konec oktobra v Kopru premagal Fatiha Aktasa
Miran Fabjan je konec oktobra v Kopru premagal Fatiha Aktasa FOTO: Jure Gasparič

38-letni borec, poznan predvsem kot odličen kikboksar, se je po bogati kikboksarski karieri letos po kar 15 letih vrnil v mešane borilne veščine in pod okriljem slovenske organizacije Valhalla Fight Night vknjižil dve zmagi. Najprej je marca v prvi rundi ugnal Tadeja Dajčmana, nato pa je uspeh ponovil še konec oktobra, ko je pred domačo publiko v Kopru ugnal Fatiha Aktasa. Njegovi prepričljivi zmagi nista ostali neopaženi, zato je 'slovenski Rocky' hitro dobil priložnost boriti se v glavni borbi večera hrvaške organizacije FNC.

FNC 14: Tomislav Spahović vs Miran Fabjan
FNC 14: Tomislav Spahović vs Miran Fabjan FOTO: VOYO

Fabjan je le teden po drugi zmagi letos v Beogradu iz prve vrste že spremljal borilni spektakel FNC 13 (zamujene borbe si lahko kadar koli pogledate na VOYO), kjer se je prvič tudi podal v FNC-jevo kletko. A ne zato, da bi se boril, temveč, da se je soočil s svojim naslednjim nasprotnikom Tomislavom Spahovićem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fabjanov nasprotnik je 33-letni borec iz Bosne in Hercegovine, poznan predvsem kot odličen rokoborec, zato bomo v Sarajevu spremljali klasičen spopad dveh različnih slogov borbe. Spahović, ki ima svojemu videzu primeren vzdevek 'The Beast', je profesionalni MMA karieri zabeležil osem zmag in šest porazov, niz štirih zaporednih zmag pa je v njegovi zadnji borbi prekinil sedanji UFC-jev borec Marcin Prachnio. A ta borba ima dolgo brado, saj se je odvila novembra 2015, tako da se Spahović ta konec tedna v kletko vrača po zelo dolgem odmoru.

Statistični predogled borbe Tomislav Spahović vs Miran Fabjan
Statistični predogled borbe Tomislav Spahović vs Miran Fabjan FOTO: Sofascore.com

Statistični predogled borbe Tomislav Spahović – Miran Fabjan

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Dogovorjena teža (do 100 kilogramov): Tomislav Spahović – Miran Fabjan

Peresna kategorija: Tariel Abbasov – Rony Jason

Dogovorjena teža (do 63 kilogramov): Darko Banović – Marco Beltran

Dogovorjena teža (do 95 kilogramov): Mario Žgela – Mateus Messaros Inacio

Dogovorjena teža (do 68 kilogramov): Rusi Minev – Alessandro Capone

Velterska kategorija: Tomislav Sičaja – Ahmet Rasim Pala

Srednja kategorija: Matija Bosančić – Leon Krajačić

Peresna kategorija: Ivan Sičaja – Nemanja Todorović

Lahka kategorija: Teufik Šehić – Luka Ceranja

FNC 14: Tomislav Spahović vs Miran Fabjan

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
15. 12. 2023 20.57
+1
Kikboksar bi praviloma rokoborca moral razbiti. Nevarnost je le, če ga rokoborec zagrabi in spravi na pod. v talni tehniki kikboksar nima šans... Mislim, da bo Fabjan zmagal!
roten
15. 12. 2023 12.39
Uporabnik1888402
12. 12. 2023 16.33
+0
Nisem vedel, da je Fabjan zacel prakticirati Islam ...