Borilni športi

FNC konec marca prihaja v Ljubljano!

Ljubljana, 16. 01. 2024 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hrvaška organizacija mešanih borilnih veščin FNC se bo prvič podala v Slovenijo. 30. marca bo namreč v ljubljanski dvorani Stožice potekal borilni spektakel FNC 15, ki ga bo naslovil kdo drug kot 'slovenski Rocky' Miran Fabjan, ki je navdušil na nedavnem FNC-jevem dogodku v Sarajevu. Na borilnem spektaklu, ki ga bomo prenašali tudi na VOYO, slovenskih borcev ne bo manjkalo, seznam borb se namreč počasi že polni.

Fight Nation Championship oziroma FNC je mlada organizacija mešanih borilnih veščin, ki je dogodke začela prirejati oktobra 2019 in hitro postala največja v naši regiji. Hrvaška organizacija, ki prireja tako profesionalne kot tudi amaterske dogodke, je hitro zapolnila vrzel, ki jo je vzpon tega relativno mladega športa povzročil v naši regiji. Pod okriljem FNC-ja so se že borili nekateri Slovenci, ki pa bodo sedaj dobili enkratno priložnost: FNC se konec marca prvič podaja v Slovenijo. Kletka hrvaške organizacije bo na slovenskih tleh prvič 30. marca, ko bo postavljena v dvorani Stožice, kjer bodo imeli slovenski ljubitelji mešanih borilnih veščin priložnost gledati kopico domačih in tujih borcev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V glavni borbi večera bo nastopil kdo drug kot Miran Fabjan, ki je v lanskem letu doživel športni preporod, saj se je po skoraj 15 letih vrnil v mešane borilne veščine in navdušil tako domače kot tudi tuje ljubitelje MMA-ja. 'Slovenski Rocky' je najprej z dvema prepričljivima zmagama navdušil v kletki slovenske organizacije VFN, nato pa je dobil priložnost še v FNC-ju, kjer je sredi decembra naslovil borilni spektakel z zaporedno številko 14, na katerem je v glavni borbi večera premagal domačina Tomislava Spahovića.

Tokrat se bo 38-letnik iz Branika pomeril z Mariom Žgelo, ki se je prav tako boril na FNC 14 in po hitrem postopku odpravil izkušenega Brazilca Mateusa Messarosa. 26-letnik iz Vinkovcev je tako kot Fabjan v nizu treh zaporednih zmag in je z 11 let starejšim borcem na družbenih omrežjih že začel verbalni boj, kar je voda na mlin slovenskega borca, ki je znan po tem, da zna nasprotniku že pred borbo 'stopiti v glavo'.

V FNC-jevo kletko se vrača tudi naš strokovni komentator Bojan Kosednar – Želva, ki se bo znova pomeril z Aleksandarjem Jankovićem, s katerim imata neporavnane račune. Slovenec in Srb sta se pomerila že septembra lani, ko se je po izjemno izenačeni prvi rundi njuna borba predčasno končala v drugi, ko si je Kosednar grdo poškodoval prst na nogi. Tokrat se bo imel 40-letni Ljubljančan, ki bo zagotovo deležen bučne podpore navijaške skupine Green Dragons, priložnost, da se za poraz maščuje na domačih tleh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Stožicah pa bomo lahko videli tudi (vsaj) eno borbo za naslov prvaka, saj je za konec marca že napovedana borba med Jordanom Bartonom in Itayem Tratnerjem. Nekdanji Bellatorjev borec Jordan 'The Lord' Barton bo tako prvič branil naslov prvaka FNC-jeve peresne kategorije, ki ga je osvojil maja lani, ko je v prvi rundi nokavtiral Daniela Bažanta. Angležu bo nasproti stal komaj 23-letni Itay 'Farmer' Tratner, ki je julija lani z zmago proti Ivanu Sičaji debitiral pod okriljem hrvaške organizacije, nato pa je tudi sam premagal nekdanjega prvaka Bažanta.

Poleg Fabjana in Kosednarja se bodo domači publiki pokazali tudi nekateri mladi slovenski borci, ki se počasi uveljavljajo na regijski sceni. Kateri borci in s kom se bodo borili, pa bomo izvedeli kmalu.

Seznam že napovedanih borb dogodka FNC 15:

(Najverjetneje) poltežka kategorija: Miran Fabjan – Mario Žgela

Velterska kategorija: Bojan Kosednar – Aleksandar Janković

Peresna kategorija: Jordan Barton – Itay Tratner (borba za naslov prvaka)

FNC 15

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezcasni
18. 01. 2024 18.58
Tile borci oziroma pretepači z dovoljenjem niso ravno urejeni sportniki ,z neko izobrazbo in ne vem kako lahko privabljajo toliko ljudi.....to je res sport za tiste z nizko samopodobo ,za tiste ki se na njih lepijo problemi in izven ringa delajo neumnosti.....Boks je za tole sport kot gimnastika
Masinskicrnc
16. 01. 2024 20.42
+1
Upam da bodo dodobra zapolnili Stozice
Top Gun
16. 01. 2024 19.36
-1
OPUSDEI
16. 01. 2024 18.56
-3
Gremo vs-.-.-i na platformo X....(TVIT)... TAM NI BENA NA KOMENTARJE... HVALA LP
bohinj je zakon
16. 01. 2024 18.38
+5
Če že mora biti.........naj bo. Sicer pa to "ubijanje do mrtvega" niti ni gledljivo.
Pig Brother
16. 01. 2024 17.52
+8
Nasilja ne rabmo kajne? To ni šport brez zamere, je na treningu, odličen, drugače pa katastrofa, take stvari bi mogli prepovedat
roten
16. 01. 2024 17.46
+1
Sami starčki
Infiltrator
16. 01. 2024 17.17
+12
se vidi da je družba v totalne kurcslusu ,samo nasilje povsod
Rožice so zacvetele
16. 01. 2024 17.04
+10
In kdo, razen južnjaških agresivnežev, to gleda? Je boljše iti v živalski vrt, kot gledati te 2 nožne živali.
Bigbadjohn
16. 01. 2024 17.03
+2
Jaz bi raje videl Uroša Jurišiča...
Marck
16. 01. 2024 16.57
+9
Spodbujanje nasilja. Kdo to dovoli? Tile ki se mlatijo pa rabijo eno orng terapijo z tableti. B€daki