Borilni športi

Eric Nicksick: Francis bo lažje nokavtiral Joshuo, kot je Furyja

New York, 29. 01. 2024 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nekdanjim svetovnim prvakom v mešanih borilnih veščinah Francisom Ngannoujem je nov velik izziv v karieri. Potem ko je v Kamerunu rojeni orjak oktobra lani v dvoboju z aktualnim svetovnim boksarskim prvakom po inačici WBC Tysonom Furyjem debitiral v poklicnem boksu, ga v začetku marca čaka obračun še z nekdanjim svetovnim prvakom v težki kategoriji, Britancem Anthonyjem Joshuo. Trener Ngannouja Eric Nicksick je prepričan, da ima njegov varovanec velike možnosti za odmevno zmago.

Čeprav je Francis Ngannou tesno izgubil v omenjeni borbi s Tysonom Furyjem, so si mnogi strokovnjaki in analitiki enotni, da je 37-letnik pustil odličen vtis.

Še več, Ngannou je sredi tretje runde celo nokavtiral aktualnega boksarskega svetovnega prvaka po verziji WBC Furyja in s tem dal jasno vedeti, da se v poklicni boks ni podal zgolj zaradi zabave. Naslednji veliki izziv Ngannouja čaka 8. marca, ko se bo iz oči v oči srečal z nekdanjim prvakom težke kategorije Anthonyjem Joshuo, za katerega Francisov trener Eric Nicksick pravi, da bi moral glede na slog boksa bolje ustrezati njegovemu varovancu, kot je oktobra lani Tyson Fury.

Eric Nicksick in Francis Ngannou (na sliki desno). Trener slednjega (na sliki levo) je prepričan, da bo imel njegov varovanec "lažje" delo proti Anthonyju Joshui, kot ga je imel v borbi s Tysonom Furyjem.
Eric Nicksick in Francis Ngannou (na sliki desno). Trener slednjega (na sliki levo) je prepričan, da bo imel njegov varovanec "lažje" delo proti Anthonyju Joshui, kot ga je imel v borbi s Tysonom Furyjem. FOTO: 24ur.com

"Poglejte, ne bi želel preveč modrovati o tem, kdo je lažje oziroma težje premagljiv nasprotnik. Dejstvo je, da Joshua po slogu boksa ponuja večje možnosti za nokavt, kot jih je pred časom ponujal Fury. V to sem stoodstotno prepričan," je v uvodnem delu pogovora za MMA Fighting dejal Nicksick in nadaljeval z analizo prihodnjega tekmeca:

"Fury je bil zelo neugoden tekmec z vidika nenehnega gibanja, premikanja po kotih ringa in izogibanja natančnim udarcem. Naš glavni cilj je bil, da mu to gibanje skušamo kar se da onemogočiti oziroma omejiti. Za Joshuo pa imam občutek, da bo bolj statičen, je bolj discipliniran borec, ki se skriva za sprednjim direktom, toda kljub temu menim, da ga bo Ngannou lažje našel, kot je bilo to na primer s Furyjem. Če mu odvzameš distanco, se znajde v težavah."

Joshua je vsem pomanjkljivostim navkljub vse prej kot nenevaren nasprotnik. Podcenjevati nekdanjega svetovnega prvaka, ki je dokazano odličen borec, bi bila največja napaka. Če se bo Britanec uspel mentalno dovolj kakovostno pripraviti, bi lahko Ngannou naletel na (resne) težave.    

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The Dude
30. 01. 2024 16.18
Razlika med KO in KD je velika. KO pomeni konec borbe in zmago.
Rokfeler
29. 01. 2024 14.41
+2
Joshua nima za burek. Napovem da bo padel prej kot v tretji rundi.
nvmlekdo
29. 01. 2024 13.52
+3
Joshua z njegovo leseno brado bo kr hitro zaspal
stiing
29. 01. 2024 13.27
+4
Jp in res bo tako ... Joško nima glih neke brade, da bo zdržal udrec od Franceta 😉
Ici
29. 01. 2024 13.18
+3
Joshua brez "kemije" je kot kura v boju z medvedom.