POPKAST

Frlic in Forster pred WFC 25: Lokacija ne bi mogla biti boljša!

Ljubljana, 18. 04. 2023 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

Mešane borilne veščine so po koronskem obdobju v Sloveniji znova v vzponu. Na športno sceno prihajajo mladi in obetavni borci, med katerimi sta tudi Miha Frlic in David Forster, ki se bosta ta konec tedna v Hali Tivoli na borilnem spektaklu WFC 25 / Brave CF 70 predstavila domači publiki.

Domači dogodek WFC 25, ki bo potekal v Hali Tivoli, bo sicer naslovil izkušeni slovenski borec Marko Drmonjič, ki se bo pomeril s sedem let mlajšim Erkom Junom. Karte za borilni spektakel so še na voljo!

World Freefight Challenge oziroma WFC je v naši regiji sinonim za odlične borilne dogodke in izjemne borbe. Prvi dogodek je Zlatko Mahić organiziral že pred 17 leti, zadnjega, ko je prvič združil moči z eno najhitreje rastočih organizacij na svetu Brave CF, pa, tik preden je udarila korona. WFC se tako po več kot treh letih vrača v Halo Tivoli, kjer se bodo merili nekateri najboljši slovenski borci, kot tudi kopica odličnih tujih borcev. Poleg izkušenega Marka Drmonjića, ki bo pred domačim občinstvom zaključil bogato kariero, ter Luka Podkrajška, ki je naslovil zadnji WFC-jev borilni spektakel, se bosta domačemu občinstvu pokazala tudi mlada borca Miha Frlic in David Forster.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Forster je kasneje, kot si je želel lanskega decembra, uspešno debitiral med profesionalci in premierno zmago nato pred dobrim mesecem dni nadgradil s še bolj prepričujočo drugo zmago v mladi profesionalni karieri. 26-letniku, ki trenira pod vodstvom enega najizkušenejših slovenskih borcev z bogatimi izkušnjami v WFC-ju Bora Bratovža, WFC predstavlja odlično odskočno desko za zagon kariere. Mladenič iz Domžal, ki se želi čim bolj pogosto boriti, je dobro pripravljen na nasprotnika iz Srbije, poskrbeti mora le še za odvečne kilograme. Forster se bo imel čast boriti le nekaj metrov stran od dvorane, kjer vsako jutro opravlja kondicijske treninge. "Včasih treniramo dobesedno na stopnicah dvorane, tako da se že veselim. Lokacija ne bi mogla biti boljša," nam je Forster zaupal z nasmeškom na obrazu.

David Forster
David Forster FOTO: Damjan Žibert

23-letni Frlic pa se po bogati amaterski karieri, ki jo je lani kronal s srebrno medaljo na evropskem amaterskem prvenstvu, prvič podaja med profesionalce. Dober teden pred dogodkom se je sicer znašel v negotovem položaju, saj je njegov prvotni nasprotnik zaradi poškodbe borbo odpovedal. "En teden je bila prava muka, potencialnih nasprotnikov je bilo cel kup, a nihče ni borbe sprejel," je mučno obdobje komentiral Frlic, a so pri WFC-ju Mihu naposled le našli novega nasprotnika, ki ima bogate izkušnje v rokoborbi. Frlic je amaterske izkušnje večinoma nabiral na turnirjih v tujini, na profesionalnem debiju pa se bo meril nedaleč stran od doma, kar nanj polaga določen pritisk, a bo lahko užival bučno podporo prijateljev, ki bodo navijali zanj: "Ko smo tekmovali v tujini, so lahko prijatelji gledali borbe samo preko interneta, sedaj, ko sem bom boril eno uro stran od doma, pa me bo prišel gledat cel avtobus ljudi."

Miha Frlic
Miha Frlic FOTO: Damjan Žibert

Seznam vseh borb dogodka WFC 25 / Brave CF 70:

Poltežka kategorija: Marko Drmonjić – Erko Jun

Supervelterska kategorija: Joilton Lutterbach – Andreas Berg Gustafsson

Težka kategorija: Luka Podkrajšek – Pavel Dailidko

Bantamska kategorija: Izzeddine Al-Derbani – Eduardo Mora

Mušja kategorija: Edilceu Alves – Dansheel Moodley

Težka kategorija: Miha Frlic – Danilo Kartavyi

Bantamska kategorija: Mohammad Farhad – Ruel Panales

Lahka kategorija: David Forster – Nemanja Nikolić

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mišelin
18. 04. 2023 20.17
+1
gremo podret slovenske borce in upam da bote nastimal ob vhodu kako skatlo da lahko doneramo ter podprema ta sport se vidimo