Borilni športi

Fury: Povratni dvoboj z Wilderjem je bil eden najlažjih v moji karieri

London, 06. 04. 2020 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Neporaženi britanski težkokategornik Tyson Fury je svojo prevlado v povratnem obračunu z ameriškim boksarjem Deontayem Wilderjem opisal takole: "To je bil eden najbolj enostavnih dvobojev v mojem življenju."

Posnetek fenomenalne Furyjeve predstave si še vedno lahko ogledate v VOYO videoteki.

Samooklicani 'Gypsy King' Tyson Fury je dodal, da je nad februarsko predstavo Wilderja razočaran. Ameriški predstavnik, ki ne skriva ambicij, da bi se zavihtel na prestol težke kategorije, je v Las Vegasu 22. februarja zdržal le sedem rund, nato pa je Wilderjev tabor v ring vrgel brisačo, kar pomeni predčasen konec borbe. Fury je s silovitimi rafali povsem presenetil Wilderja, ki ni in ni mogel dojeti, od kod vse prihajajo številni močni in natančni udarci. Posnetek borbe si še vedno lahko ogledate v VOYO videoteki

Fury je povsem nadvladal Wilderja v februarskem spopadu v Las Vegasu.
Fury je povsem nadvladal Wilderja v februarskem spopadu v Las Vegasu. FOTO: AP

Potem ko si je Fury ogledal posnetke obračuna, je za talkSPORT priznal: "Iskreno, zelo sem razočaran nad pristopom Wilderja." Fury se je na povratni obračun – prvi se je decembra 2018 končal brez zmagovalca, a so bili mnogi strokovnjaki že tedaj prepričani, da je bil britanski predstavnik oškodovan – pripravljal v prepričanju, da bo dvoboj trajal polnih 12 rund. "V trening kampu sem deset tednov preživljal pravi pekel," se je priprav na obračun v Las Vegasu spomnil Fury. "Pripravljal sem se na najboljšega boksarja na svetu, pripravil sem se na boksarja, ki najmočneje udari na Zemlji, a na koncu sem bil zelo razočaran, saj to ni bil izziv, ki sem ga pričakoval," je Fury v značilnem slogu zbodel Američana, s katerim se bosta (če vsega skupaj na glavo ne postavi koronavirus) udarila še tretjič. 

'Mogoče je kateri od navedenih izgovorov resničen'
"Čeprav je to bila fantastična zmaga zame (Fury je prvi, ki je uspel poraziti Wilderja, sam pa ostaja brez poraza) in je šlo za izjemen obračun, se zdi, da Wilder mogoče ni bil takšen, kot ga poznamo," je nadaljeval 'Gypsy King'. "Mogoče je kateri od vseh teh izgovorov, ki jih je navedel, celo resničen. Mogoče so bile njegove noge težke zaradi kostuma, mogoče je res imel gripo, mogoče je res imel zlomljeno roko ali kost v hrbtu ali kar koli ..." je podčrtal Fury.

Ta verjame, da obraz Wilderja ni bil takšen, kot bi moral biti oz. podoben tistemu s prvega obračuna iz decembra 2018. "Ne vem, kaj je bilo, toda to ni bil Wilder, na katerega sem se pripravljal. To ni bila tista žival, zaradi katere sem prestajal peklenske ure treninga," je zaključil Fury, ki ne skriva želje po obračunu z aktualnim vladarjem težke kategorije Anthonyjem Joshuo

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bus303
06. 04. 2020 18.04
+13
Gipsy King! Legenda je že zdej..
bikoborec69
06. 04. 2020 18.02
+15
Bi rekel, da je res. Wilder pač dokler ni srečal Furya ni vedel kaj so to prave batine. Enostavno mu ni bil kos in če sodnik ne bi prekinil dvoboja, bi Wilder še sedaj ležal v kakšni kliniki. To je dejstvo. V povratni ga bo pa še bolj zrešetal.
Trend01
06. 04. 2020 17.28
+2
Auč; sol na odprto rano! Verjetno bi se dvoboj (no, imeli bi dvoboj) vseeno drugače potekal, če mu Fury ne bi ušesa razbil (počen bobenček). Pa še kaj zraven. "Lucky punch". In je izkoristil Pravilno. Bil je boljši.
AnthonyfJoshua
06. 04. 2020 18.01
+11
Bobnič ni počil. Mel je samo odprto rano, ki je krvavela. Sej se je vedelo kaj bo z Wilderjom,ko bo enkrat naletel na nekoga ki je v top 10. Ne pa kakšen brezeale alpa ortiz k je že v 60ih. Lp