Borilni športi

Fury hitro iz športnega pokoja, še tretjič se bo pomeril s Chisoro

London, 23. 10. 2022 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nesporni prvak WBC-jeve težke kategorije Tyson Fury bo, čeprav je aprila letos po borbi z Dillianom Whytom rokavice obesil na klin, vseeno še profesionalno boksal. Tretjega decembra letos mu bo še tretjič v karieri nasproti stal Derek Chisora, ki je proti 'Kralju ciganov' klonil že v letih 2011 in 2014. Za boksarski spektakel, ki bo potekal na modernem stadionu Tottenham Hotspur, je bilo že prvi dan prodanih kar 50 tisoč kart.

34-letni Tyson Fury bo tako v Londonu lovil še 33. zmago v profesionalni karieri, v kateri še ne pozna poraza, in težko je verjeti, da bi lahko 38-letni Derek Chisora to spremenil. Anglež, rojen v Zimbabveju, se je namreč že dvakrat neuspešno pomeril s Furyjem in je ob sicer kar 33 kariernih zmagah zbral tudi že 12 porazov. Serijo treh zaporednih je julija letos s tesno zmago po deljeni sodniški odločitvi prekinil proti Kubratu Pulevu.

Tyson Fury in Derek Chisora
Tyson Fury in Derek Chisora FOTO: AP

Fury je bil sicer sprva v resnih pogovorih z Anthonyjem Joshuo, da bi se Angleža končno pomerila in zgladila spore, a je borba kot že nekajkrat pred tem padla v vodo. "Mislim, da ne, ne. Pretežko je delati z njimi. Pretežko je. Ne moreš nekoga prisiliti, da naredi nekaj, česar ne želi," je o potencialni borbi z Joshuo dejal Fury. In če je Joshua zatajil, se Chisora ni mogel odreči še tretji borbi s Furyjem, s katero bo zagotovo tudi pošteno zaslužil. 

Bomo kdaj priča borbi Furyja in Joshue?
Bomo kdaj priča borbi Furyja in Joshue? FOTO: 24ur.com (AP)

WBC-jev prvak, čigar športna upokojitev je bila zelo kratka, naj bi svojemu promotorju Franku Warrenu dejal, da se želi nato v letu 2023 boriti kar trikrat, med drugim tudi s prvakom organizacij WBA, WBC, IBF in WBO Oleksandrom Usikom. "Bil sem v pokoju štiri ali pet mesecev in ni mi bilo všeč, kar sem okusil. Nikamor ne grem. Mogoče bom oddelal še deset borb ali kaj podobnega, ne vem ... Verjamem, da postajam z leti le boljši . Predvidevam, da bom še vedno boksal, ko bom star 38. Imam vse, kar svet ponuja, in to zame ni zanimivo. Edina stvar, ki me resnično žene, sta boks in trening ... V boksu zame ni več ciljev, to počnem, ker je to edina stvar, ki jo poznam," je o kratki upokojitvi in načrtih za prihodnost povedal Fury.

Tyson Fury je nazadnje boksal z Dillianom Whytom
Tyson Fury je nazadnje boksal z Dillianom Whytom FOTO: AP

A bo moral, kot kaže, Fury na obračun z Usikom še nekoliko počakati, saj naj bi WBC-jev kongres, ki bo potekal novembra, odredil t. i. eliminator borbo med Deontayem Wilderjem in Andyjem Ruizom mlajšim, kar bi pomenilo, da bo zmagovalcu njunega obračuna pripadla borba s prvakom WBC-ja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot kaže, pa so ljubitelji boksa še kako željni borb Furyja, ne glede na nasprotnika, saj so že na prvi dan prodaje kart le-teh prodali kar 50 tisoč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
24. 10. 2022 13.10
+1
Fjuri je trenutno dominanten v super tezki kategoriji … zanimivo bi bilo videti njegov dvoboj z Usikom, ki je odlicen tehnicar
jozefStefan
24. 10. 2022 08.52
Tip je naštudiral, da dobiš več, če se vrneš!
Rusofilček
23. 10. 2022 10.27
+0
legenda. ni Rusa, ki bi se mu lahko dostojno zoperstavil.
Rusofilček
23. 10. 2022 10.28
+0