Borilni športi

Fury in Wilder pozabljena? Joshua po Millerju proti Usyku?

London, 22. 02. 2019 14.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Anthony Joshua bo 1. junija v slovitem Madison Square Gardnu v New Yorku branil naslov svetovnega boksarskega prvaka v težki kategoriji proti Jarrellu Millerju. Promotor britanskega šampiona Eddie Hearn pa ima v mislih že naslednejga nasprotnika. In ne, to ni Tyson Fury ali Deaontay Wilder.

Anthony Joshua bo junija šampionske pasove branil proti Jarrellu Millerju.
Anthony Joshua bo junija šampionske pasove branil proti Jarrellu Millerju. FOTO: Twitter

Anthony Joshua bo 1. junija prvič v svoji karieri boksal v ZDA. V slovitem Madison Square Gardnu bo vladar težke boksarske kategorije branil šampionske pasove po različicah IBF, IBO, WBA in WBO proti nevarnemu Jarrellu Millerju, ki, prav tako kot Joshua, v svoji karieri še ne pozna poraza. 'Big Baby' je doslej vknjižil 23 zmag (20 KO), ena borba pa se je končala neodločeno. 30-letnega Američana, ki ima sicer izkušnje tudi z borbami po pravilih K-1, nikakor ne gre odpisati, a promotor aktualnega prvaka Eddie Hearn že pogleduje proti naslednjim izzivom. Čeprav ne gre izključiti, da se bo Joshua (seveda v primeru zmage proti Millerju) udaril s Tysonom Furyjem ali z Deontayjem Wilderjem, toda trenutno je prvi na spisku želja Oleksandr Usyk.

Ukrajinec, sicer nesporni vladar kruzerske kategorije, je že napovedal 'prestop' v kraljevsko, težko kategorijo, kaj kmalu pa bi se lahko pomeril proti Joshuii. Oba borca sta na olimpijskih igrah v Londonu osvojila zlato kolajno, Usyk v težki, Joshua v supertežki kategoriji, in oba sta zaenkrat neporažena. Skupaj sta dobila vseh 38 borb. Usyk naj bi v težki kategoriji debitiral že letos, za uvod pa ga ne čaka lahek nasprotnik. Udaril naj bi se z nedavnim tekmecem Joshue Aleksandrom Povetkinom. Če bo Ukrajinec to borbo dobil, bi lahko postal obvezni izzivalec Joshue za šampionski pas organizacije WBO.

Oleksandr Usyk bo poskušal zavladati tudi težki kategoriji.
Oleksandr Usyk bo poskušal zavladati tudi težki kategoriji. FOTO: AP

"Usyk se bo boril maja, najverjetneje bo debitiral v težki kategoriji in verjetno proti Aleksandru Povetkinu. Nato ga čaka še ena borba, za tem pa bi ga lahko WBO postavila za obveznega izzivalca Anthonyja Joshue. To borbo pričakujem pomladi leta 2020," je v pogovoru za Sky Sports povedal Hearn, s katerim se strinja tudi Usykov manedžer Aleksander Krasjuk: "Boksarski svet si želi spopad dveh olimpijskih prvakov in dveh nespornih boksarskih šampionov med profesionalci."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaslc 1
23. 02. 2019 13.44
-1
Misko5990
22. 02. 2019 19.18
+3
Da vidim vas komentatorje ki ste pametni da je slab.. bi rad videl kaksnega od vas v ringu iznesli bi vas na rokah kot jezusa
FCM2
22. 02. 2019 16.44
+9
Izbira pot klitsckovih... Izogiba se borcev, ki ga dejansko lahko premagajo...
SloG pavelšek
22. 02. 2019 14.51
+11
kvazi prvak k se izogiba najboljsih...lol
rok1900
22. 02. 2019 18.13
+13
Romantik
22. 02. 2019 14.41
-3
in medtem ko se ta dva tepeta za denar, Joshua lepo užiga po najboljših in dokazuje, da je najboljši boksar na Zemlji