Borilni športi

Fury: Iskreno povedano, Wilderja sem v Ameriki že premagal

London, 19. 02. 2019 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski mediji so se že razpisali o majski revanši med Tysonom Furyjem in Deontayjem Wilderjem, a uradne potrditve s strani glavnih akterjev še ni. Borba naj bi se odvila na kultnem Madison Square Gardenu, kjer bo svoj ameriški prvenec dočakal tudi Anthony Joshua.

Vsaj če gre verjeti poročanju britanskega časnika Sun je datum povratne borbe med težkokategornikoma Deontayjem Wilderjem in Tysonom Furyjem že določen. Britanski mediji poročajo, da naj bi se borba za šampionski pas težke kategorije po verziji WBC odvila 18. maja. Prvi obračun se je namreč končal z neodločenim izidom, ki je po mnenju številnih športnih strokovnjakov hudo oškodoval Britanca. Slednji je prepričan, da je Wilderja v Ameriki že premagal, a se ne bi branil revanše.

Decembrski obračun se je končal brez zmagovalca.
Decembrski obračun se je končal brez zmagovalca. FOTO: AP

"Vsi britanski zvezdniki in športniki si želijo uspeti tudi v Ameriki. Če si dober ti to lahko tudi uspe. Dobil sem priložnost, da postanem zvezda v Ameriki, ne le v Angliji," je v pogovoru za britanski BBC dejal Fury, ki pa povratnemu obračunu le ne pripisuje prevelike pozornosti.

"Iskreno povedano, Wilderja sem v Ameriki že premagal. To je borba, ki se zgodi, če se zgodi. Če se ne, to ne pomeni konec sveta. Le boksarski obračun. V Ameriki sem ga že premagal a tudi meni je všeč misel o revanši. Zakaj torej ne?" se sprašuje ’Gypsy King’.

Minulo leto mu bo ostalo v lepem spominu, saj ga je označil kar za najboljše leto svojega življenja. "Lansko leto je bilo čudovito. Najboljše leto v mojem življenju. Izjemen povratek, borba je bila le češnja na vrhu torte. To leto se bo le s težavo merilo z lanskim. Mislim, da leta kot je bilo 2018 ne bo več. A upam, da bo tudi to leto dobro," zaključuje Fury.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deo30
21. 02. 2019 08.35
+1
Ce je temu tako,kje ti je pas????
Edvin
19. 02. 2019 22.35
+4
weider -ju manjka 10 kg mišične mase da bo konkurenčen Fyuriju in Joscha
CityApp Cmart Cities
22. 02. 2019 16.57
+2
Wilder ima konstantno 103 kg, na dvoboju z Furyjem pa je imel na tehtanju je 96 kg. To je res čudno. To je res čudno, da je spustil kilažo. Tyson se je po batini vstal, kot da mu ni nič.