Borilni športi

Fury: Kdo bi me rad videl, kako se boksam z Ngannoujem?

Morecambe, 06. 01. 2022 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
6

Prvak boksarske težke kategorije organizacij WBC in The Ring, Tyson Fury, je svoje sledilce na Twitterju vprašal o morebitni borbi s prvakom UFC-jeve težke kategorije, Francisom Ngannoujem, in med ljubitelji borilnih veščin se je vnela vroča debata.

Tyson Fury, ki je oktobra nokavtiral Deontaya Wilderja in obranil status kralja boksarske težke kategorije (posnetek borbe si lahko ogledate na VOYO), je sledilce na družbenem omrežju Twitter vprašal, ali si ga želijo videti v borbi s še enim prvakom, ki sicer tekmuje v nekoliko drugačnem športu. Govor je o prvaku težke kategorije najelitnejše organizacije mešanih borilnih veščin, UFC-ja, Francisu Ngannouju, ki se že dalj časa spogleduje z boksarskimi izzivi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

35-letni Ngannou, ki prihaja iz Kameruna, je v mladosti sicer sanjal, da bo nekoč postal profesionalni boksar, a ga je športno življenje v Parizu usmerilo v mešane borilne veščine in v zadnjih nekaj letih se je izkazal za enega najboljših borcev težke kategorije na svetu. Marca lani je nokavtiral legendarnega Stipeta Miočića in si priboril UFC-jev šampionski pas, nato pa se začel prerekati z UFC-jevim predsednikom Dano Whitom

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ngannou je predsedniku sprva očital pomanjkanje spoštovanja, saj je UFC samo pet mesecev po njegovi osvojitvi naslova prvaka priredil borbo za naslov začasnega prvaka težke kategorije, nato pa se Kamerunčev tabor in UFC tudi nista strinjala glede nove pogodbe. Po poročanju ameriških medijev si namreč Ngannou v novi pogodbi želi klavzulo, ki bi mu dovoljevala boksarske dvoboje, a je Dana White že nekajkrat dejal, da se to ne bo zgodilo.

Najprej ju čaka delo z začasnimi prvaki

Tudi če bi se Fury in Ngannou dogovorila za borbo, bi bila organizacija velik zalogaj, saj ju kot prvaka čaka branjenje šampionskih pasov. Ngannou ali 'Predator' bo na delu že 22. januarja, ko bo šampionski pas branil proti nekdanjemu sparing partnerju Cyrilu Ganu, ki je avgusta postal lastnik začasnega šampionskega pasu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Težko pričakovani obračun bo za 'Predatorja' velik zalogaj, saj Gane v profesionalni karieri še ne pozna poraza. 'Kralj Romov' Fury pa bo moral predvidoma aprila braniti šampionski pas organizacije WBC proti začasnemu prvaku Dillianu Whytu.

Mnenje ljubiteljev borilnih športov glede predlagane borbe je deljeno. Po neuspelih ekshibicijah borcev mešanih borilnih veščin v boksu si mnogi ne želijo videti sramotitve še enega borca, drugi pa bi boj tehnično sicer slabšega Ngannouja proti Furyju radi videli predvsem zaradi moči Kamerunčevega udarca, saj naj bi šlo za najmočnejši izmerjeni udarec vseh časov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fury je v tvitu tudi predlagal, da bi borba potekala po boksarskih pravilih, a v rokavicah, ki jih uporablja UFC (te so precej manjše od boksarskih), kar bi bilo v prid Ngannouju, a je malo verjetno, da bi takšno borbo dovolila katera koli komisija.

Ngannou javno še ni odgovoril na Furyjev tvit, saj se verjetno intenzivno pripravlja na obrambo naslova, a glede na pretekle izjave in izkazano ljubezen do boksa ga ne bi bilo treba prepričevati, naj namesto v oktagon stopil v ring.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xxman.y
08. 01. 2022 17.00
+1
Sej je jasno. V boksarskem ringu Fury za šalo. V MMA pa Ngannou. Že večkrat videno.
Iniesta
08. 01. 2022 13.43
Kralj Ciganov ga razmontira v prvi rundi …
mr.puff puff
07. 01. 2022 21.44
Taprvo more ganea premagat tale frenk poj pa naprej...nima on kondicije za boksat 10×3min.tle v ufcju je do zj kar je zmag zaklucu v 2 rundah maximalno..prot miociu je pa zgubu prvo po enoglasni odlocitvi pa itak jw komi dihou od tretje runde naprej
DuhSaSjekirom
06. 01. 2022 19.28
+3
Dejte ga lomt. Raje bi videl da oddelata MMA. Ampak tipicno zadnje case boksarji izzivajo ne-boksarje. Medtem ko Nganou vlaga mogoce 25 % treninga v boks, je jasno da tezko parira nekomu ki v boks vlaga 100 % in je hkrati najboljsi teskas na svetu. Brezveze.
Good Life
06. 01. 2022 17.49
-3
Kaj ga gre vdarit, ce pa oni ze itak nezavesten na tleh - zival zmesana
Konan
06. 01. 2022 17.56
-3