Borilni športi

Fury ljubiteljem boksa obljublja: Borba z Joshuo stoodstotno bo!

London, 13. 04. 2021 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji boksa, brez skrbi: težko pričakovana borba (morda celo borba desetletja) med težkokategornikoma Tysonom Furyjem in Anthonyjem Jushuo bo. Vsaj če gre verjeti besedam Gypsy Kinga.

Fury o borbi z Jusho: 'Sem kot otrok pred božičem. Tako zelo neučakan in vzhičen.'
Fury o borbi z Jusho: 'Sem kot otrok pred božičem. Tako zelo neučakan in vzhičen.' FOTO: AP

Tyson Fury je poudaril, da se bo obračun z Anthonyjem Joshuo "stoodstotno zgodil" ter da bosta datum in prizorišče znana kmalu, tj. že v prihodnjih dneh. Prav prizorišče naj bi bila zadnja ovira pri sklenitvi dokončnega dogovora. Predstavniki obeh britanskih boksarjev preučujejo ponudbe različnih prizorišč, med katerimi je tudi Savdska Arabija, je priznal Fury. 

Čeprav ta zatrjuje, da se bo obračun z Jushuo zagotovo zgodil, pa je obenem posvaril: "Če ne bom vedel nič do torka, se bom pač ozrl naprej. Slišal sem, da je v igri nekaj velikih imen, tako da me zelo zanima, kdo so ta imena in ali so te borbe izvedljive." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

A to trdi tudi zato, ker je izjemno trdno prepričan, da bo dogovor sklenjen zelo kmalu. "Mislim, da bo stoodstotno prišlo do borbe z Joshuo. Milijonodstotno se bo ta obračun zgodil. In mislim, da bomo to izvedeli v naslednjih dneh, kdaj in kje," je še poudaril tudi tokrat precej širokoustni Fury. Ta je v zadnjem času sicer pošteno izklesal svoje telo, ki je bilo vselej obloženo z nekaj deset kilogrami odvečne maščobe. 

Borba, ki prinaša ogromno, obenem ogromno odnaša
Fury bo v borbi z Joshuo – gre za borbo absolutnega vladarja težke kategorije in združitev vseh možnih 'velikih' pasov – 'zastavil' WBC pas, medtem ko v borbo Joshua prinaša IBF, WBO in WBA pasove. Zadnji nesporni vladar težke kategorije je bil Lennox Lewis med letoma 1999 in 2000.

"To ni kot takrat, ko se je Lennox Lewis boril z Mikom Tysonom in sta bila oba že zunaj najboljših let," je poudaril Fury. "Oba z Joshuo sva v najboljših letih. Jaz osebno mislim, da bo šlo za kratko borbo. Sem neučakan, vzhičen in sem kot otrok pred božičem. Želim si že, da se ta borba uradno napove," je še pojasnil Fury. 

Ta je Joshui in preostalemu boksarskemu svetu poslal jasno sporočilo. "Sem v fizično najboljši pripravljenosti v mojem življenju. Oba sva fizično močnejša, kot bova kdaj koli. Oba sva dozorela ob veličini najinega uspeha in oba lahko vse izgubiva," je zaključil Fury. 

Bo Anthony Joshua postal naslednji absolutni vladar težke kategorije?
Bo Anthony Joshua postal naslednji absolutni vladar težke kategorije? FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Realni
13. 04. 2021 20.58
+3
Dajta, zmenita se že. Čas je, čakamo.
goveja župca
13. 04. 2021 20.35
+1
Lennox Lewis bi s svojo vodik-atomsko desnico polozil oba se pred pricetkom prve runde.
BELAN
13. 04. 2021 19.37
-2
Rom, lepo boš fasal.....
setisfekšn
13. 04. 2021 19.35
+3
Men je jushua zgubil vse točke ko ga je tako amatersko namlatu ruiz in tudi v povratku ni bil prepričljiv!ni on neki vrhunski boksar!tyson je nekaj čisto drugega!
DirtySanchez
13. 04. 2021 19.17
+7
Bravo fjuri ti si najbokši...