Borilni športi

Fury spodbodel Joshuo: Mislim, da lažjega nasprotnika ne bi mogel najti

London, 28. 06. 2019 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav Tyson Fury in Anthony Joshua v ringu še nista merila moči, borca zadnje dni bijeta besedni boj v medijih. Potem, ko je prvi izrazil mnenje, da je rojak podcenjeval nasprotnika in upravičeno izgubil, se je drugi obregnil ob izbiro lahkega nasprotnika. Fury mu ni ostal dolžan, prepričan je, da lažjega nasprotnika od "debelega pujsa" Ruiza enostavno ni.

Besedna vojna med Tysonom Furyjem in Anthonyjem Joshuo dobiva nove razsežnosti. Čeprav je Gypsey King sprva stopil v bran svojemu rojaku po porazu z Andyjem Ruizom Jr. v začetku meseca, pa je kmalu zatem spremenil svoj ton in obtožil nekdanjega šampiona podcenjevanja nasprotnika.

Andy Ruiz se je vpisal v zgodovino, saj je v spektakularnem dvoboju za naslov svetovnega prvaka različic WBO, WBA in IBF s prestola vrgel Anthonyja Joshuo.
Andy Ruiz se je vpisal v zgodovino, saj je v spektakularnem dvoboju za naslov svetovnega prvaka različic WBO, WBA in IBF s prestola vrgel Anthonyja Joshuo. FOTO: AP

Joshua, ki se le redko zapleta v besedne obračune, si je tako zaželel, da bi se tudi sam spet pomeril z lahkim nasprotnikom, s čimer je spodbodel Furyja, ki je za zmago nad Tomom Schwarzom potreboval vsega dve rundi. Rojak mu ni ostal dolžan.

"Videl sem, da je Joshua pred kratkim izrazil željo, češ, da bi se rad spet meril z lahkimi nasprotniki," je dejal Fury in opozoril, da je svetovna boksarska organizacija Schwarza postavila zelo visoko, celo na drugo mesto. Medijsko pozornost pa je izkoristil tudi za to, da je proti Joshui usmeril novo puščico. Obregnil se je namreč ob Ruiza, ki je britanskega boksarskega zvezdnika stal dragocenih pasov.

Tyson Fury je z odlično predstavo v lasvegaški MGM Grand areni že v drugi rundi s tehničnim nokavtom opravil z Nemcem Tomom Schwarzem.
Tyson Fury je z odlično predstavo v lasvegaški MGM Grand areni že v drugi rundi s tehničnim nokavtom opravil z Nemcem Tomom Schwarzem. FOTO: AP

Mehičan namreč ne slovi po športni postavi, poleg tega je imel za pripravo na voljo vsega dva tedna. "Ne bi moglo biti bolj enostavno, kot nasprotnik, ki si ga je sam izbral. Kaj mislite? Dva tedna pred borbo, debel kot pujs. Mislim, da lažjega nasprotnika ne bi mogel najti," je zabrusil Fury in ob tem dodal, da je svetovna boksarska organizacija Ruiza postavila šele na 15. mesto.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bogdajmir
28. 06. 2019 15.53
+9
Staruh Ortiz, ki si ga je Wilder izbral je lažji, kaj šele amater Schwarz, ki si ga je Fury izbral.