13°C

Fury razočaran nad Wilderjem: Bil sem presenečen, ker je popolna zguba

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Jakob Batič /
KOMENTARJI
71
Tyson Fury je v enem najbolj razburljivih boksarskih obračunov tega tisočletja v 11. rundi le uspel poraziti žilavega Deontaya Wilderja. Čeprav sta borca boksarskim ljubiteljem ponudila pravo poslastico, na katero sta lahko ponosna, si spoštovanja po borbi nista izkazala. Fury bi slavil tudi, če bi prišlo do sodniške odločitve, a mu poraženi Američan kljub temu ni želel čestitati. Padlo je tudi nekaj zmerljivk.

Tyson Fury se je tudi sam dvakrat znašel na tleh, a se je uspel vrniti.
Tyson Fury se je tudi sam dvakrat znašel na tleh, a se je uspel vrniti. FOTO: AP

Zamujeno borbo si lahko kadarkoli ogledate na VOYO.

"Ustvarjen sem bil za to 'sranje'. To ni bila moja najboljša predstava, a iz rokava sem potegnil prave ase, ko sem jih potreboval. Znova in znova je vstal, vendar ga je na koncu pokopala moja desnica," je takoj po borbi v Las Vegasu razlagal presrečni Tyson Fury

V četrti rundi se je Britanec kar dvakrat znašel na tleh in kazalo je, da bi se mu utegnil primeriti prvi poraz v karieri. A Fury na to ni niti pomislil. "Nisem bil ranjen. Saj razumete, zbudiš se na tleh, to je vse. Vstaneš in greš naprej. Ves čas dvoboja sem bil zelo pri zavesti," je podoživel trenutke, ko mu ni kazalo najbolje. 

Fury je nato razkril, kaj je tik po dvoboju rekel Deontayu Wilderju. Ko je prišel do njega, mu je čestital za "dobro opravljeno borbo". Po Furyjevih besedah pa mu je Wilder odvrnil, da mu ne želi pokazati spoštovanja za zmago. "Odgovoril sem: 'Tudi prav, v redu.' Bil sem zelo presenečen. Popolna zguba, idiot," je o Američanu povedal "Romski kralj". 

"Da postaneš velik borec, moraš pokazati 'jajca' in izkazati spoštovanje, ko je to potrebno. On tega ni zmogel," je bil jasen 33-letnik, ki bi, če bi se dvoboj končal po 12 rundah, prav tako slavil. Fotografija, ki jo je objavil talkSPORT, je namreč pokazala, da je bil po mnenju sodniške trojice v prvih desetih rundah občutno boljši nasprotnik. 

Kako so obračun po desetih rundah videli sodniki? Dave Moretti je presodil 95:91, Tim Chestham 94:92, Steve Weisfeld pa 95:92. Vsi trije v Furyjevo korist. 

'Nima 125 kilogramov, da bi bil baletni plesalec'
Wilderju bi lahko očitali pomanjkanje spoštovanja, zagotovo pa mu ne gre očitati boksarskega srca in nepopustljivosti. Pred usodno 11. rundo se je namreč dvakrat znašel na tleh, a se je uspel vrniti in Furyju za nameček prizadejati še kar nekaj resnih udarcev. "Storil sem vse, kar sem lahko, a to ni bilo dovolj," je povedal. 

Po koncu borbe so ga hitro odpeljali v eno od lasvegaških bolnišnic na opazovanje. "Nisem povsem prepričan, kaj se je zgodilo. Vem le, da nima 125 kilogramov, da bi bil baletni plesalec. Prišel je in se naslonil name. Skušal me je utruditi, kar mu je uspelo."