Borilni športi

Fury samozavestno nad Wilderja: Padel bo v dveh rundah

Las Vegas, 14. 01. 2020 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V noči na 23. februar bo boksarski svet obstal. V Las Vegasu se bosta za naslov težke kategorije po verziji WBC pomerila Tyson Fury in Deontay Wilder. Angleško-ameriški dvojec se je že pomeril v zaključku leta 2018, ko po deljeni sodniški odločitvi, ki je dvignila kar nekaj prahu, nismo dobili zmagovalca. Fury zagotavlja, da bo tokrat drugače.

Prvi dvoboj med Wilderjem in Furyjem se je končal brez zmagovalca.
Prvi dvoboj med Wilderjem in Furyjem se je končal brez zmagovalca. FOTO: AP

Tyson Fury in Deontay Wilder sta si po načinu boksanja zelo različna. To je bilo lepo razvidno že na njunem prvem medsebojnem srečanju, ko je imel Britanec večino časa pobudo, a ga je 34-letnemu Wilderju v deveti in dvanajsti uspelo spraviti na tla. Američan po navadi čaka na napako nasprotnika in v večini primerov je že ena sama uspešno zadeta desnica dovolj za predčasni konec. Na nedavnem obračunu z Luisom Ortizom je bil Kubanec šest rund boljši tekmec, nato pa je bil zgolj udarec dovolj, da se ni več pobral. Wilder pa je lahko obdržal pas po verziji WBC, ki ga bo naslednjič branil v jutranjih urah 23. februarja. 

Na drugi strani bi lahko dejali, da je Fury bistveno bolj ‘aktiven’ borec, ki pravi, da bo tokrat prilagodil taktiko in bo zaigral na Wilderjeve note. "Vsi pravijo, da sta možna dva razpleta. Ali me bo nokavtiral ali pa bom po točkah slavil jaz. Ampak s tem se ne bi strinjal, skušal ga bom pokončati že na začetku. Z njegovim najmočnejšim orožjem – desnico," je razkril ‘Gipsy King’, ki je obljubil še: "Ne bom tekel. Ne bo me treba iskati. Želim si predčasen konec. Padel bo v dveh rundah. Dveh!" 

Na prvem medsebojnem obračunu so dvorano Staples Center v Los Angelesu po razglasitvi rezultatov preplavili žvižgi. Večina je bila namreč mnenja, da bi si Fury bolj zaslužil zmage, pa čeprav mu Wilderja ni uspelo spraviti na tla. V drugo bo med boksarjema manj neznank, saj sta se v 12 rundah zagotovo še dodatno spoznala, in morda je prav zaradi tega prišlo do taktične spremembe v Britančevem taboru. Wilder je bistveno manj predvidljiv, zato je v 36 minutah boksa bistveno bolj verjetno, da mu uspe vsaj udarec ali dva, ki pa sta že lahko usodna.

'To je znak obupa'
34-letni Američan na drugi strani pravi, da je njegov tri leta mlajši nasprotnik v prvi vrsti obupan: "Zakaj toliko različnih trenerjev? Zakaj toliko različnih taktik? Ob sebi imam vedno iste ljudi. Ne boste me videli, da bi koga odpustil. Je morda obupan?" Fury je namreč prav za ta povratni obračun povlekel drastično spremembo, ko je za glavnega trenerja zaposlil Javana ‘Sugarja’ Hilla, nečaka enega največjih boksarskih trenerjev vseh časov Emmanuela Stewarda. Pokojni Steward ja znan predvsem po tem, da je v poznih letih njunih karier povsem preporodil Lennoxa Lewisa in kasneje še Vladimirja Klička

"Surovi moči se je nemogoče izogniti. Na to se ne da pripraviti. Prvi dvoboj naj mu služi kot opozorilo, dvakrat se je pobral, ko ni vedel, kaj ga je zadelo. Tokrat ne bo imel te sreče. Imava nedokončane posle, ki jih bom tokrat zaključil. In to predčasno. Pokazal bom, kdo je kralj džungle," je Wilder za konec opozoril Furyja.

Posebne priprave 
Na uradni novinarski konferenci pred dvobojem je 31-letnik iz Manchestra razkril še nekaj zanimivih metod, ki se jih poslužuje v pripravah na dvoboj: "Zadovoljujem se sedemkrat dnevno, saj moram testosteron obdržati na visokem nivoju. Spat hodim ob 21.30, vstajam pa ob sedmi uri. V prejšnjih letih sem popil ogromno dietne kole, zdaj je drugače. Na dan popijem osem litrov vode in nič drugega. Ne vem, ali bo vse to vplivalo na obračun, a dokler obstajajo za to najmanjše možnosti, je vredno poskusiti."   

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

         

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

setisfekšn
16. 01. 2020 12.31
+2
Ne vem!v zadnjih letih vsi propagirajo piti vodo!!še dohtarji!!kot ovce in ne morem razumet da tud dohtarji to propagirajo!!vida je dobra samo v določenih količinah in sicer toliko da telo ne dehidrira vse kar je več je škodljivo zdravju in to zelo!!ne samo da pretirano pitje vode do skrajnost obremenjuje organizem izpostavlja elektrolite mineralne kar je lahko smrtno nevarno!poleg tega vsi tisti ki imajo slabo srce morajo jemati zdravila za odvajanje vode iz telesa*!!
Iniesta
14. 01. 2020 18.38
+7
Metanje na roko mu bo prineslo zmago :)
Maks Novak
14. 01. 2020 18.00
+3
Ali je ta šport še komu sploh zanimiv,prirejeni dvoboji ,preveč pasov,vse je en velik biznis.
Rožice cvetijo
14. 01. 2020 17.29
-2
Mentalno moten folk. Šport????
Malo_sutra
14. 01. 2020 17.16
+7
Fin kulturan momak, vidi se mravlje ne bi zgazijo.
Robin HUD
14. 01. 2020 16.53
-2
Kaj ,da ta pije vodo ja pa kaj še ta lol je na inekcija doping
modelx
14. 01. 2020 16.49
+6
ha, ha, ha, popije 8 litrov vode. ta je bebasta. v taki količini je voda strup in lahko te pokosi.
Staritrg
14. 01. 2020 17.01
+12
Verjetno zate, ko samo na kavču ležiš...