Borilni športi

Fury samozavestno: Nisem še srečal gore, ki mi je ne bi uspelo preplezati

Las Vegas, 14. 09. 2019 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči na nedeljo bo sloviti Tyson Fury v Las Vegasu zaplesal z Ottom Wallinom. 28-letni Šved je namreč prvi izzivalec za medcelinski pas težke kategorije po različici WBO. Oglejte si borbo v nedeljo ob 4. uri zjutraj na VOYO.

Razvpiti britanski boksar Tyson Fury se je treninga v Las Vegasu udeležil kar z masko na glavi, takšno, kot jo ob borbah nosijo rokoborci. Borec, ki rad dviguje prah, bo še četrtič v svoji dolgoletni karieri stopil v ring na ameriških tleh. Drugič zapored v svetovni prestolnici zabave.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po borbi s Tomom Schwarzom, v kateri si je nadel medcelinski pas težke kategorije po različici WBO, bo le tega skušal ubraniti proti tri leta mlajšemu in dokaj manj izkušenemu nasprotniku – Ottu Wallinu.

"Nikogar ne podcenjujem. Vsi si zaslužijo spoštovanje," je z nekoliko drugačnim tonom, kot smo vajeni, novinarje presenetil Fury in nadaljeval: "Četudi gre za borca, ki je imel do zdaj dvajset borb in izgubil prav vsako. Tudi za borbo z njim bi treniral, kot bi šlo za človeka, ki ima za seboj že 20 nokavtov. Vedno se primerno pripravim na obračun."

Ob tem je poudaril, da se ni na borbo pripravljal nič manj kot ob koncu preteklega leta za spopad z Deontayem Wilderjem. "Za to borbo sem treniral tako trdo kot za Wilderja. Trdo kot za vse do zdaj," je priznal ’Gypsy King’. Najprej je nekaj tednov treniral na Otoku, potem se je za dva tedna preselil v Španijo, zadnjih pet tednov je preživel v Ameriki.

Wallin naj bi bil le vaja za Furyja pred revanšo z Wilderjem.
Wallin naj bi bil le vaja za Furyja pred revanšo z Wilderjem. FOTO: AP

"Sem v najboljši formi, počutim se fit. V telovadnici smo vadili različne tehnike. Moj nasprotnik je visok in stavi na obrambo. To je vedno izziv," je dejal Britanec, a v istem stavku dal jasno vedeti, da si s tem ne beli glave: "Še nikoli se nisem znašel pred izzivom, ki mi ga ne bi uspel opremagati. Nisem še srečal gore, ki mi je ne bi uspelo preplezati. Nikoli nisem še srečal človeka, ki ga ne bi mogel premagati. Tudi on ni nobena izjema."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BobbyP
14. 09. 2019 12.22
+6
Greš, luda glava. 💪
Lessihinav?ek
14. 09. 2019 11.11
+1
Upam da ga nabije Furija