Borilni športi

Fury: Wilder je zame zaključena zgodba

London, 12. 11. 2020 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru nekdanjega svetovnega boksarskega prvaka v težki kategoriji po različici WBC Deontaya Wilderja še vedno verjamejo, da imajo glede na pogodbeno klavzulo pravico do tretjega obračuna z aktualnim svetovnim prvakom Tysonom Furyjem. Eden od Američanovih menedžerjev Shelly Finkel pa je šel še korak dlje in dejal, da bodo v primeru spora zahtevali posredovanje neodvisnega arbitražnega organa.

Spomnimo: Tyson Fury je februarja v izjemno zanimivem obračunu v tehnično-taktičnem smislu povsem zasenčil dotedanjega svetovnega prvaka težke kategorije po različici WBC Deontaya Wilderja in se tako še dodatno približal želenemu dvoboju z rojakom Anthonyjem Joshuo.

"Bronasti Bombarder" (vzdevek Deontaya Wilderja, op. a.) je nedolgo zatem aktiviral pogodbeno klavzulo, ki mu zagotavlja novo, tretjo borbo, ki pa bi se morala odviti julija ob mogoči preložitvi za 90 dni v primeru višje sile (poškodbe ali nekega drugega izrednega razloga, op. a.). Omenjeni rok za organizacijo morebitnega tretjega obračuna med Furyjem in Wilderjem je torej že pred časom potekel, a se je stanje zaradi pandemije novega koronavirusa nekoliko spremenilo. Kot novi datum je bil določen 19. oktober, nato pa se je začelo govoriti o vnovični preložitvi borbe na 19. december, kar je razbesnelo samooklicanega "kralja Romov" (vzdevek Tysona Furyja, op. a.), ki je začel iskati novega nasprotnika.

Po besedah Tysona Furyja (na fotografiji desno) je zgodba z Deontayem Wilderjem zaključena.
Po besedah Tysona Furyja (na fotografiji desno) je zgodba z Deontayem Wilderjem zaključena. FOTO: AP

V Furyjevem taboru so pojasnili, da se je rok za morebitni dogovor s taborom Deontaya Wilderja iztekel in da ima njihov varovanec vso pravico poiskati novega tekmeca. Tega naj bi našel v Agitu Kabayelu, s katerim bi se lahko britanski boksar pomeril že 5. decembra. Čeprav ekipa menedžerjev "bronastega bombarderja" dela vse v smeri, da do tretjega obračuna med omenjenima borcema vendarle pride, je dal Fury pred dnevi jasno vedeti, da je Wilder zanj zaključena zgodba.

"Deontay Wilder je s svojimi lažmi in metanjem polen pod noge v javnosti skušal oskruniti moj lik in delo. Če bi deloval podobno kot preostanek sveta, bi ga najverjetneje tožil za 100 milijonov dolarjev. Toda nisem ta tip človeka, želim si le spoštovanja in miru v pripravah na naslednji dvoboj. Kar se Wilderja tiče, pa je zgodba zaključena. Zaradi vsega, kar je izrekel na moj račun," je v pogovoru z novinarjem Garethom Daviesom dejal Tyson Fury

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Thenotorious
12. 11. 2020 21.02
Joshua ga bo uničil
thedutchman
14. 11. 2020 12.02
sanja svinja koruzo pravjo,šanse Joshue proti Furyju so enake teletu v klavnici da preživi bol mal mogoče sucker punch tehnično iq ringa noge niti približno na nivoju Furyja
delbond
12. 11. 2020 11.40
+7
razbil ga je in pika. Sedaj naj se zgrabita z Joskuo in da vidimo kdo je kralj. :)
revolutionmustcome
12. 11. 2020 11.28
+8
Edino pravilno, prebutal ga je, on pa še kar serje.
Postenjak1
12. 11. 2020 11.27
+5
Fury zelo velik cudak,ampak dober boxar..
CrushLow
12. 11. 2020 11.25
+2
Fury ... next Klitschko :)
random1
12. 11. 2020 12.26
+7
Niti priblizno nebo tak sampion ali pa trajal tako dolgo kot klitschko :) je pa dober borec
CityApp Cmart Cities
12. 11. 2020 12.46
+5
To je res. Odboksal bo še največ tri borbe, potem pa bo šel v boksarsko penzijo.