Borilni športi

Fury zbodel Joshuo in Wilderja: Samo izgovarjata se

Manchester, 22. 05. 2019 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le nekaj dni po tem, ko je Deontay Wilder v dvoboju za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC brutalno nokavtiral dominica Breazeala, se je oglasil Tyson Fury. Britanec je mnenja, da bo naslednji veliki dvoboj napočil marca ali aprila prihodnje leto.

Los Angeles je gostil prvi obračun med Furyjem in Wilderjem, ki pa se je končal brez zmagovalca.
Los Angeles je gostil prvi obračun med Furyjem in Wilderjem, ki pa se je končal brez zmagovalca. FOTO: POP TV
Dvoboj Joshue in Andyja Ruiza si boste lahko v nedeljo (2. junija), ob 3. uri zjutraj, ogledali na VOYO!

V intervjuju za ameriški ESPN je 30-letni Tyson Fury povedal marsikaj zanimivega, največ pa je bilo seveda govora o naslednjih korakih borca iz Manchestra. "Ponovitev borbe se mora zgoditi. Ne more se skrivati do konca kariere," je Fury pozval Deontayja Wilderja, s katerim imata kar nekaj neporavnanih računov. Spomnimo, njuna lanska borba v Staples Centru se je po spornih sodniških odločitvah in burni reakciji občinstva končala brez zmagovalca. Oba borca sta bila po razglasitvi rezultatov mnenja, da sta si sama bolj zaslužila zmago.

Takrat dvoma o povratnem dvoboju skorajda ni bilo, so pa vse skupaj otežile pogodbe obeh borcev, ki jih imata podpisani z različnima medijskima hišama. Fury je nedavno podpisal z ESPN-om, medtem ko se je Wilder za tri borbe zaobljubil Showtimeu. To naj bi bil glavni razlog, zakaj se povratna borba ne bo zgodila že letos. Fury vseeno verjame, da bo le-ta napočila v prvih mesecih prihodnjega leta.

Hkrati se je "The Gipsy King" obregnil še na rojaka Anthonyja Joshuo, ki ga naslednja borba čaka 1. junija, ko se bo v New Yorku pomeril z Andyjem Ruizom: "Joshua bi moral nehati poslušati svojega agenta. Naj se pomeri z mano ali pa Wilderjem, šele potem ga bo težka kategorija začela spoštovati."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Še neporaženi 29-letni Anglež ima pogodbo za prenos svojih borb sklenjeno z angleškim podjetjem DAZN, kar pa je po Furyjevem mnenju le izgovor za izogibanje največjim borbam. "Če si boksarja res želita pomeriti, jih medijske hiše ne bi smele ovirati. Predvsem Joshua to velikokrat uporabi kot izgovor, ki pa se meni zdi smešen. Verjamem, da, če si borca res želite dvoboja, se bosta pomerila, ne glede na to, kaj pravijo njuni sponzorji."

Furyja sicer naslednji dvoboj čaka 15. junija, ko ga v Las Vegasu čaka mladi Nemec Tom Schwarz, ki ga 30-letnik nikakor ne podcenjuje: "Morda ni tako poznan, a gre zagotovo za zelo solidnega boksarja. Zaveda se, da je to njegova priložnost. Če mu uspe zmagati, se mu bo odprlo mesto med velikimi fantki."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

delbond
22. 05. 2019 11.37
+8
res ne vem kdo od teh treh je najboljši, jaz še vedno menim da AJ, ker je tako fizično dobro pripravljen.
frenky1969
08. 06. 2019 10.34
Fury je prvi, drugi Wilder, yoshua pa med petimi, močan pa nima kondicije, še klicko bi ga naplatit,če bi bioksal kot ruiz pa se je uštel ko je mel sanso ga bi zrušil kar bi uspelo vsakemu dobremu boksarju