Borilni športi

Fury vse bližje zaključku kariere: Čakata me še dve borbi

London, 04. 03. 2020 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni boksarski prvak težke kategorije po različici WBC, ki je svoje privržence nazadnje navdušil z veličastno zmago proti Deontayju Wilderju, je v zadnjem intervjuju priznal, da se zaključek (uspešne) profesionalne kariere nezadržno bliža h koncu. "Na tej poti sem doživel prav vse in ne obžalujem ničesar," je med drugim poudaril britanski boksarski šampion.

Tyson Fury živi svoje sanje. Po izjemni zmagi v Las Vegasu, kjer je pošteno premikastil do tedaj še nikoli tako nebogljenega Deontayja Wilderja, uživa v krogu družine morda najlepše dni v svoji karieri.

S soprogo Paris in njunimi petimi otroki preživlja svoj prosti čas in se obenem udeležuje medijskih dogodkov. Eden od takšnih je bilo tudi zadnje gostovanje na britanski televiziji ITV v oddaji 'This Morning Show', kjer je med drugim priznal, da se profesionalna pot vrhunskega boksarja počasi, a vztrajno bliža h koncu. "Imam še dve borbi, nato pa bom začel intenzivneje razmišljati o stvareh, ki jih želim početi po koncu kariere. V profesionalnem boksu sem že 12 let, na tej poti sem doživel vse, kar lahko vrhunski športnik doživi, a ne obžalujem ničesar," je uvodoma dejal svetovni prvak v težki kategoriji po različici WBC in v nadaljevanju potrdil, da bo najprej na sporedu tretji dvoboj z Wilderjem, za piko na i izjemno uspešni karieri pa še britanski boksarski veledogodek, na katerem se bo pomeril z rojakom Anthonyjem Joshuo.

Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po verziji WBC Tyson Fury je v zadnjem intervjuju dejal, da ga do konca profesionalne kariere čakata le še dve borbi.
Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po verziji WBC Tyson Fury je v zadnjem intervjuju dejal, da ga do konca profesionalne kariere čakata le še dve borbi. FOTO: AP

Z Joshuo za vrhunec kariere
"Wilderja sem premagal tako prvič kot tudi drugič, in ni vrag, da ga bom še tretjič. Deontay si zasluži novo priložnost, saj gre za odličnega borca. Še vedno namreč govorimo o boksarju, ki je v delčku sekunde s svojo smrtonosno desnico zmožen nasprotnika spraviti v nepovratni položaj. Le ena manjša napaka in že si v izgubljenem položaju, a kljub vsemu verjamem, da ga lahko premagam še v tretje," je poudaril 'Gipsy King' in v družbi že omenjene soproge Paris spregovoril o morebitnem spektaklu, ki si ga želi videti sleherni boksarski privrženec z Otoka.

"Ne mine dan, ko ne bi zasledil vsaj ene vrstice, namenjene nama z Joshuo. V redu, priznam, da bi to bil resnično pravi boksarski praznik za vse Britance, toda gremo lepo po vrsti. Anthony ima pred seboj pomemben obračun s Kubratom Pulevom, ki bo vse prej kot enostaven, sam pa bom imel še tretjič v karieri opraviti z Wilderjem, kar bo prav tako vse prej kot preprosta naloga. Trenutno ne razmišljam o Joshui," je še dodal dobro razpoloženi Fury.       

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CityApp Cmart Cities
05. 03. 2020 12.43
+5
Po pogodbi ima res še dve borbi. To pa ne pomeni, da ne bo podpisal nove pogodbe.
Maks Novak
05. 03. 2020 11.03
+4
Kko če pa je govoril ,da brez boxsa ne more živeti,lari fari,misli verjetno takole 1-2 leti na kokain potem pa nazaj v boxs.
Lessihinav?ek
04. 03. 2020 19.41
-37
ga bo joshua poslal v pokoj
David Jarc
04. 03. 2020 19.16
+23
Kar ene gluposti nabijate,zadnjic ste pa pisali da ne ve kaj bi pocel brez boksa