Borilni športi

Furyjev odziv na Joshuino "velikodušnost": Pričakujem te z 'odprtima rokama'

Ljubljana, 25. 12. 2019 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nedavnem pogovoru za britanski Sky Sports je novi/stari svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Anthony Joshua ponudil svojo pomoč rivalu in obenem rojaku Tysonu Furyju v pripravi na februarski dvoboj za naslov WBC prvaka proti Deontayju Wilderju. Ni bilo potrebno dolgo čakati na odgovor samooklicanega 'Kralja Romov'.

"Bilo bi lepo imeti aktualnega prvaka v svojem kampu. Resnično bi si želel tvojega sodelovanja v pripravi na dvoboj z Wilderjem, da ga končno premlatim. Upam, da si iskren v svoji nameri in ti ob tej priložnosti čestitam za zmagoslavno vrnitev na svetovni boksarski vrh. Pridi Joshua, pričakujem te z odprtima rokama," je bil Furyjev promptni odgovor na ponujeno pomoč s strani rojaka in hkrati velikega rivala Anthonyja Joshue, da sodeluje v pripravah samooklicanega 'Kralja Romov' na dvoboj z Deontayjem Wilderjem za naslov prvaka po različici WBC.

Torej, 22. februarja se nam obeta nov boksarski presežek v obliki dvoboja Tyson Fury -- Deontay Wilder, nato pa najverjetneje sledi obračun za otoški boksarski prestol. "Sparing s Furyjem ... Hm, ne nazadnje to počnem zaradi nabiranja izkušenj. Iz minulih napak sem se ogromno naučil in se še učim, mimogrede. Vsi pravijo, da se jim zdi nemogoče, da bi neposrednemu konkurentu pomagal v pripravi na dvoboj, a nihče ne ve, kako delujejo moji možgani. V ozadju vsega je načrt, ki ga nihče ne more razumeti," je v pogovoru za Sky Sports med drugim izjavil Joshua in Furyju vnovič sporočil: "Če potrebuješ pomoč, veš, kje me najdeš. Jasno, pod pogojem, da so tvoji načrti v skladu z mojimi. Na vsak način ti bom pomagal, da vrneš WBC-jev šampionski pas v Veliko Britanijo." 

Tyson Fury bi bil vesel pomoči s strani Anthonyja Joshue, a rojaku v isti sapi sporoča, da bo po zmagi nad Deontayjem Wilderjem na vrsti prav on ...
Tyson Fury bi bil vesel pomoči s strani Anthonyja Joshue, a rojaku v isti sapi sporoča, da bo po zmagi nad Deontayjem Wilderjem na vrsti prav on ... FOTO: AP

Sodeč po izjavah obeh velikanov otoškega boksa gre pričakovati, da bi ob morebitni Furyjevi zmagi že pred poletjem 2020 lahko uživali ob spremljanju dvoboja za naslov absolutnega prvaka težke kategorije po kar petih različicah.   


 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

setisfekšn
26. 12. 2019 21.04
+3
Joshua se boji obeh zato bo enemu " ponagal"!!!
Profesormarck
26. 12. 2019 17.43
+2
Wilder,spravi na pod oba.......se že veselim.