Borilni športi

Furyjev promotor demantiral govorice: Wilder nam nikoli ni ponudil ničesar

London, 19. 05. 2020 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Promotor aktualnega svetovnega boksarskega prvaka težke kategorije po verziji WBC Tysona Furyja Bob Arum je zanikal nesramna natolcevanja o tem, da sta z njegovim varovancem od Deontaya Wilderja prejela večmilijonsko ponudbo za odstop od morebitnega tretjega britansko-ameriškega obračuna, s čimer bi se sprostila prostor in čas za težko pričakovano borbo med Furyjem in Anthonyjem Joshuo.

Po sledeh govoric je šel najdlje ameriški Ringside, ki je iz prve roke želel izvedeti, ali obstaja vsaj trohica resnice v tem, da je Deontay Wilder v zameno za umik od tretjega obračuna proti Tysonu Furyju na Otok poslal ponudbo v višini 10 milijonov dolarjev.

"Ravno nasprotno. Ko so vodilni možje Wilderjeve ekipe slišali za ta natolcevanja, so se nemudoma odzvali in dejali, da njihov varovanec ne želi odstopiti od tretjega obračuna s Furyjem. Zatorej, te govorice so bile plod bolne domišljije," je novinarju Ringsidea razkril Britančev promotor Bob Arum, ki je spregovoril tudi o novem terminu boksarskega spektakla.

Tyson Fury in Deontay Wilder bosta najverjetneje še tretjič v ring stopila ob koncu letošnjega leta.
Tyson Fury in Deontay Wilder bosta najverjetneje še tretjič v ring stopila ob koncu letošnjega leta. FOTO: AP

"Iz Wilderjevega tabora so sporočili, da so pripravljeni na tretji obračun od oktobra dalje. Potemtakem zaključujemo, da sta november oziroma december meseca, ko bi lahko znova spremljali izjemen boksarski dvoboj. Veseli smo, da se bo Tyson (Fury, op. p.) še v tretje pomeril z Deontayem (Wilderjem, op. p.)," je še pristavil Arum.

Spomnimo, da je Wilder takoj po februarskem porazu in izgubi šampionskega pasu izjavil, da bo aktiviral klavzulo v pogodbi, ki mu omogoča tretje 'snidenje' z rivalom iz Velike Britanije. Če vmes ne bi posegla še pandemija koronavirusa in operacija Američanovega bicepsa, bi bil termin dvoboja lahko znan že veliko prej. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

StAnalitik
19. 05. 2020 13.22
+0
Mike Tyson še ene dva ali pa tri mesece potrenira in jih pri sv9jih 53h letih šola v boksu.