Borilni športi

Furyjeva napoved za borbo z Joshuo: Pokazal bom, kdo je pravi moški

London, 19. 04. 2021 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Še vedno se ne ve, kdaj in kje se bosta nesporna vladarja težke boksarske kategorije Anthony Joshua in Tyson Fury pomerila v boju za vse 'težkaške' pasove. Vse glasnejše so sicer govorice, da naj bi prvi od dveh dogovorjenih dvobojev potekal v Savdski Arabiji v drugi polovici julija. 'Kralj Romov' pa v vmesnem času napoveduje, da bo svojemu rojaku in vsemu športnemu svetu pokazal, kdo je boksarska številka ena.

Pogajanja za oba (načelno) dogovorjena dvoboja med Tysonom Furyjem in Anthonyjem Joshuo se bližajo koncu, poroča specializirani boksarski spletni portal boxingnews24.com.

Ta v nadaljevanju navaja, da bi v kratkem lahko izvedeli natančni datum in kraj prvega obračuna med velikanoma svetovnega boksa. Že nekaj časa namreč ne pojenjajo govorice o Savdski Arabiji kot glavnem favoritu za kraj odvijanja borbe, 24. oziroma 25. julij pa naj bi bil datum tega težko pričakovanega borilnega spektakla.

Prvak težke kategorije po inačici WBC Tyson Fury je prepričan, da bo v obeh borbah boljši od trenutnega prvaka težke kategorije po različicah IBF, WBA in WBO, Anthonyja Joshue.
Prvak težke kategorije po inačici WBC Tyson Fury je prepričan, da bo v obeh borbah boljši od trenutnega prvaka težke kategorije po različicah IBF, WBA in WBO, Anthonyja Joshue. FOTO: AP

"Ta borba je bila zame izjemnega pomena pred nekaj več kot letom dni, ko je bil on (Anthony Joshua, op. a.) še neporažen. No, kmalu zatem pa smo ga videli povsem obnemoglega po nokavtu Andyja Ruiza. Do tega trenutka so ljudje mislili, da ima določene možnosti proti meni, zdaj pa mislim, da ne obstaja niti najmanjša možnost za kaj takega. Nenazadnje pa obiščite boksarske forume in preštejte glasove. Kar 90 odstotkov napovedi govori v mojo korist," pa je v pogovoru za ESPN med drugim dejal Fury, ki je v isti sapi dodal, da obožuje izzive, še posebej takrat, ko ga večina že vnaprej odpiše.

"Menim, da me ne čaka preveč zahtevna naloga. Nekajkrat ga bom udaril v obraz, kar bo dovolj za zmago. Joshua nima največjega srca, tudi posebej odporen ni na močne nasprotnikove udarce, obenem pa ga je relativno enostavno zadeti. Pokazal bom, kdo je pravi in kdo lažni moški," je hudomušno pristavil samooklicani 'Kralj Romov'.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
19. 04. 2021 18.01
+3
Fjuri ga bo pomalical ... go Gipsy King!
NisteResni
26. 04. 2021 11.02
a si bosanc, da ne znas pisat, pa ce se ze gres po titovo napis se dzipsi