Borilni športi

Gaethje po veliki zmagi: Ponosen sem in že komaj čakam na Habiba

Jacksonville, 10. 05. 2020 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
8

Ameriški borec mešanih borilnih veščin Justin Gaethje je v spopadu s Tonyjem Fergusonom na UFC 249 – posnetek dogodka si lahko ogledate na VOYO – presenetil marsikaterega analitika in si navkljub vlogi 'underdoga' nadel šampionski pas. A gre zgolj za začasni pas lahke kategorije, na katerega je Gaethje ponosen, a obenem si že želi pravega.

Justin Gaethje je presenetil favoriziranega Fergusona in se okitil z začasnim naslovom prvaka v lahki kategoriji.
Justin Gaethje je presenetil favoriziranega Fergusona in se okitil z začasnim naslovom prvaka v lahki kategoriji. FOTO: AP
Posnetek epske borbe si lahko ogledate v VOYO videoteki. Kliknite tukaj

"Ne želim tega pasu, počakal bom na pravega. Želim si borbe s Habibom, to je edina borba, ki si jo trenutno želim. Za to stvar treniram od svojega četrtega leta. Naredimo to, najboljši iz Amerike proti najboljšemu iz Dagestana oziroma Rusije," je še povsem pod vplivom adrenalina po borbi povedal Justin Gaethje. Ko so se čustva malce umirila, je stopil pred kamere na novinarski konferenci, kjer je vendarle obrnil ploščo in dejal, da je ponosen, da lahko v rokah drži ta pas. "Lepo je. Ni veliko ljudi na svetu oz. borcev v UFC, ki jim je uspelo kaj takega. Tako da je občutek fantastičen in v tem moram uživati," je razložil 31-letni Američan iz Arizone, nato pa le pojasnil besede iz oktagona, ko je dejal, da si tega pasu sploh ne želi. "To je bil tisti tekmovalec v meni. Nikoli ne moreš biti povsem zadovoljen. Ko dobim pas, si že želim novega," Gaethje ni skrival visokih pričakovanj. Spomnimo, priložnost za nastop na dogodku UFC 249 je Američan dobil šele, potem ko zaradi težav z vizo zaradi omejenih potovanj v ZDA ni mogel priti predvideni nasprotnik Fergusona Habib Nurmagomedov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po zmagi se za Gaethjeja ni nič spremenilo. "Rad sem v oktagonu. Ko se dvoboj zaključi, se vračam v običajno življenje. Otečen sem, komolec je otečen, kazalec me boli od udarca v Fergusonove zobe. Toda, človek, nisem videti tako slabo, kajne? Glede na to, da sem se boril s Tonyjem Fergusonom ...," se je smejalo 31-letniku, ki na stavnicah pred obračunom z izkušenejšim Fergusonom – ta je pred borbo z Gaethjejem nanizal 12 zaporednih zmag – ni veljal za favorita. "Niti enkrat me ni udaril s komolcem, danes sem bil odličen. To je vse, kar lahko povem," je besede v Jacksonvillu, kjer je predsedniku organizacije UFC Dani Whitu kljub pandemiji novega koronavirusa uspelo izpeljati neverjetno dobro organiziran dogodek, izbiral vidno ganjeni Gaethje. 

"V obračun sem vstopil brez pričakovanj. Mislil sem si, da bo hitrejši, močnejši, da bo udaril močneje. Vedno si govorim, da so boljši od mene. To me pripravi do tega, da lahko nastopim na najvišji možni ravni. Res je dobro biti označen za enega najboljših na svetu ta trenutek. Komaj čakam, da pride nov izziv, ki sliši na ime Habib," je dodal. 

Brez gledalcev brez razlike za tekmovalce, dogodek pohvalil tudi Trump
Pa je bilo zaradi tega, ker v dvorani v Jacksonvillu ni bilo gledalcev, kaj drugače? "Ne, ni bilo razlike," je presenetil Gaethje, ki se ga drži vzdevek The Highlight (vrhunec, op. p.), in nadaljeval: "Prav nič ni bilo drugače kot ponavadi. Osredotočam se le na tisto, kar lahko nadzorujem. In to zagotovo ni občinstvo. A vseeno bi rad videl gledalce v dvorani, ne morem si predstavljati, kako glasni bi bili. To je bila izjemna borba."  

Gaethje je Fergusonov obraz dodobra načel, medtem ko jo je sam odnesel skoraj 'brez praske'.
Gaethje je Fergusonov obraz dodobra načel, medtem ko jo je sam odnesel skoraj 'brez praske'. FOTO: AP

Izpeljavo dogodka UFC 249 je v časih, ko je ZDA zaustavila epidemija novega koronavirusa, pozdravil tudi sam predsednik Donald Trump. V sporočilu, ki so ga predvajali pred borbo, je čestital Whitu in UFC. "Všeč nam je. Mislimo, da je to pomembno. Vrnite športna tekmovanja. Igrajmo. Upoštevajmo socialno distanco in kar koli je že treba. Potrebujemo šport, želimo si šport nazaj," se je glasil del sporočila ameriškega predsednika.

Posnetek epske borbe si lahko ogledate v VOYO videoteki. Kliknite tukaj

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bajkerrado
10. 05. 2020 21.37
+4
Kebab je kar dominanten na tleh ja...levica od Justina je pa tud nevarna kar se je pokazalo danes...
Alpha23
10. 05. 2020 20.36
+19
voyo...zakaj ze? ce vse drugo obstaja in je zastonj...
Alpha23
10. 05. 2020 20.38
+4
khabib je mašina...enkrat ko ga podre in prime...žal ne verjamem, da ima kdorkoli možnosti vctistem trenutku..
stojcevic
10. 05. 2020 21.18
+0
HalaCr77
10. 05. 2020 20.11
+5
Khabib je žival in jih bi stresu oba
Vivid Money
10. 05. 2020 19.57
+5
joj, ne zeli si Khabiba....zadavil te bo kot prepotentneza mcgregorja......
kasja1111
10. 05. 2020 19.46
+7
Khabib je najboljši
DuhSaSjekirom
10. 05. 2020 19.37
+11
Khabib nima konkurence, nalomu bi Fergusona, Gathje bo pa tapkal v parteru sem zihr.