Borilni športi

'Gipsy King' v škripcih? UKAD začela novo preiskavo zoper boksarskega šampiona

London, 16. 03. 2020 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub zatišju, ki v zadnjih dneh vlada v športnem svetu zaradi pandemije koronavirusa, se je na naslovnih straneh vseh relevantnejših svetovnih medijev pojavila novica o sprožitvi nove preiskave s strani Britanske antidopinške organizacije (UKAD) zoper svetovnega boksarskega prvaka težke kategorije po različici WBC Tysona Furyja in njegovega bratranca Hughieja.

Spomnimo: Tyson Fury, svetovni boksarski prvak, in njegov bratranec Hughie sta bila pred petimi leti na dopinškem testu pozitivna na steroid nandrolon, zaradi česar sta kasneje s strani Britanske antidopinške organizacije (UKAD) prejela dveletni suspenz.

Omenjeni dvojec se je tedaj opravičeval s tem, da se je prepovedana substanca v njunem telesu znašla preko mesa merjasca, kar pa ni prepričalo nikogar. Ta zgodba je vnovič postala aktualna, potem ko je Daily Mail objavil pogovor s kmetom Martinom Carefootom, ki trdi, da sta ga 'Gipsy King' in njegov bratranec podkupila s 25 tisoč funti.

"Pritiskala sta name, naj se zlažem, da sem jima jaz prodal navedeno meso. Nikoli v življenju na svoji kmetiji nisem redil merjascev. Nenehno sta ponavljala, da bom dobro nagrajen, le držati sem se moral njune zgodbe," je med drugim dejal Carefoot in tako vrgel črn madež na zadnjo, impresivno zmago Tysona Furyja nad Deontayjem Wilderjem, s katero se je 31-letni Otočan vrnil na svetovni boksarski vrh težke kategorije. 

Tyson Fury se je znašel v novih težavah.
Tyson Fury se je znašel v novih težavah. FOTO: AP

Sulaiman podpira Furyja, kaj bo ugotovila UKAD?
Ni bilo treba dolgo čakati na odziv samega predsednika WBC organizacije Mauricija Sulaimana, ki je izrazil polno podporo aktualnemu svetovnemu prvaku težke kategorije po različi WBC. "Osebno veliko bolj verjamem Furyjevi zgodbi kot pa nekomu, ki je že priznal, da se je zlagal zaradi finančne koristi. Po mojem mnenju bi bilo treba sodno obravnavati prav osebo, ki trdi, da je prejela podkupnino za laž. Še posebej, če vzamemo v ozir dejstvo, da je taista oseba čakala kar pet let, da svojo zgodbo obelodani medijem," je za britanski tabloid The Sun izjavil Sulaiman in dodal: "Navsezadnje Tyson v tem obodbju ni bil v nikakršnem poslovnem razmerju z WBC organizacijo. On se z Vladimirjem Kličkom ni boril za šampionski pas naše organizacije, kajti šlo je za borbo za pasove drugih organizacij. Zatorej zgodba dotičnega kmeta nima absolutno nikakršnega vpliva na dejstvo, da je Fury danes naš svetovni prvak."

Kakorkoli, očitno bo stari greh Tysona Furyja še nekaj časa buril duhove in hkrati pridno polnil vrstice v medijih. Vprašanje pa je, kako daleč namerava pri vsem skupaj iti Britanska antidopinška organizacija, saj je s sprožitvijo nove preiskave pošteno pokvarila šampionske načrte samooklicanega 'Gipsy Kinga', ki se želi še do konca tega koledarskega leta pomeriti z rojakom Anthonyjem Joshuo v borbi za naslov absolutnega svetovnega prvaka težke kategorije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
18. 03. 2020 19.29
+2
Ni novica,da se "dečko" drogira že vsa leta.Tudi proti kličku je bil zdrogiran,verjamem,da je bil tudi proti wilderju.Če mu dokažejo,v kar ne dvomim adijo kariera,pase pa nazaj Wilderju.Gipsiji pač radi mal po svoje delajo....
Deejjaann
17. 03. 2020 16.34
+35
Verjetno se ga tabor AJ boji in ga na ta način hočejo deskreditirat oziroma da bi dobil kako prepoved boksanja s strani angleške protidopinške komisije s tem bi potem AJ imel dosti lažjo pot da bi imel v lasti vse pasove in bi s tem bil absolutni prvak težke kategorije-tako je pač samo moje mnenje pa lep dan še naprej želim vsem
modelx
17. 03. 2020 08.14
problem je v dveh ničlah pri znesku
AnthonyfJoshua
16. 03. 2020 21.37
-2
Ja in kaj zdej? To nima zdej več nikakršne vloge glede pasov. Morda bo dobil neko gromozansko denarno kazen, več pa ne.
marston
16. 03. 2020 19.47
+22
Nekdo se ga prekleto boji. Pa ne Wilder, prej Joshua. Preveč denarja je v igri. Fury je zakon.
WestCoast
16. 03. 2020 19.02
+29
Aha... Koga nekaj moti?? Caki caki...ugibam...Ameriko!
Antired
16. 03. 2020 18.57
+17
Čestitam, vsaj popravili ste ta ponesrečen "Kralj Romov" za človeka, ki lahko dokaže irsko poreklo za 12 stoletij nazaj :D Se izboljšujete novinarji, bravo.
Let it be ...
16. 03. 2020 18.54
+4
vse gipsye treba malo bolje pregledati in predvsem obdelati ...
Anis007
16. 03. 2020 20.03
+1
Se bos javil heroj?? Bos prvo pravo ime napisal,,,