Borilni športi

Gole pesti bodo odločile o dveh naslovih prvaka

Norfolk, 24. 03. 2023 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška organizacija boksa z golimi pestmi Bare Knuckle FC bo v noči s petka na soboto v Norfolku organizirala borilni spektakel z zaporedno številko 39, na katerem boste ljubitelji tega prvinskega športa lahko videli kar dve borbi za naslov prvaka. BKFC 39 si lahko v soboto od 2.00 dalje v živo ogledate na VOYO!

Organizacija Bare Knuckle FC je po spodletelem dogodku s številko 38 nazaj v velikem slogu. Na BKFC 39, ki bo potekal v Scope Areni v Norfolku v Virginiji bosta namreč na sporedu kar dve borbi za naslov prvaka.

BKFC 39

Po šestih borbah, v katerih prelivanja krvi zagotovo ne bo manjkalo, se bosta kot prvi za naslov prvakinje pomerili Britain Hart in Jenny Clausius. Hartova bo prvič branila šampionski pas, ki ga je osvojila septembra lani, ko je postala sploh prva prvakinja BKFC-jeve slamnate kategorije. Prvotno bi morala naslov prvakinje braniti proti prvakinji BKFC-jeve tajske podružnice Fani Peloumpi, a se je Grkinja poškodovala, zato je v borbo vskočila Jenny Clausius, bolje poznana pod vzdevkom Jenny Savage. Američanki sta se z golimi pestmi sicer že pomerili julija 2021, ko je s tehničnim nokavtom v tretji rundi slavila Hartova. To je bil za 'divjakinjo' do sedaj edini poraz v boksu z golimi pestmi, ki ga je sedaj še kako odločena maščevati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V glavni borbi večera pa se bosta za naslov prvaka bantamske kategorije pomerila Reginald Barnet Jr. in Frank Alvarez. Tudi Barnet bo tako kot Hartova naslov prvaka branil prvič in tudi on se bo boril proti drugemu nasprotniku, kot je bilo sprva načrtovano. Namesto poškodovanega Šveda Gustafa Cedermalma se bo nekdanji borec mešanih borilnih veščin pomeril s še neporaženim Mehičanom Alvarezom, ki je lanskega maja debi v organizaciji BKFC opravil z odliko – zmago v prvi rundi.

Reggie Barnett Jr.
Reggie Barnett Jr. FOTO: AP

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Bantamska kategorija: Reginald Barnet Jr. – Frank Alvarez (za naslov prvaka)

Ženska slamnata kategorija: Britain Hart – Jenny Clausius (za naslov prvakinje)

Supervelterska kategorija: Dustin Pague – James Dennis

Velterska kategorija: Dimitri Angelini – Will Worley

Peresna kategorija: Ka'Sim Ruffin – Trai Santos

Poltežka kategorija: David Simpson – Jay Jackson

Srednja kategorija: Stanislav Grosu – Quartus Stitt

Poltežka kategorija: Kyle Wright – Pat Casey

BKFC 39
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ata_jez
24. 03. 2023 21.14
Korak za korakom nazaj v preteklost ... naslednji korak - legalne borbe ... z noži. Išče se novi "Bill the Butcher" :-)
Berth
24. 03. 2023 15.53
+0
Dejansko niso slabe borbe. Nekaj jih je sicer na nivoju uličnih pretepov, ampak je pa vsaj zabavno.