Borilni športi

Govorice vse glasnejše: Fury proti Joshui že ob koncu letošnjega leta?

New York, 01. 05. 2020 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodeč po zapisih ameriškega ESPN-ja bi se dolgo pričakovani dvoboj za združitev vseh šampionskih pasov v težki boksarski kategoriji med Tysonom Furyjem in Anthonyjem Joshuo utegnil zgoditi že ob koncu letošnjega koledarskega leta. A do končne odločitve oziroma dogovora je še dolga pot.

Ameriški ESPN torej na današnji praznični dan prinaša naslovnico, s katere kar 'kriči' naslov, da so se pogajanja za največji boksarski obračun ta hip med rojakoma Tysonom Furyjem in Anthonyjem Joshuo že začela. 

Novinar Mark Kriegel poroča, da so predstavniki obeh taborov že pred časom navezali stike. In kot zdaj stvari stojijo, bi do dvoboja utegnilo priti ob zaključku letošnjega leta, in sicer nekje na Arabskem polotoku. O enaki zadevi se je razpisal tudi ugledni poznavalec boksarskih razmer Mike Coppinger iz The Athletica, ki je potrdil zapise ESPN-ja o morebitnem obračunu Joshua - Fury v Savdski Arabiji.

Bo prišlo še do tretjega medsebojnega obračuna med Tysonom Furyjem in Deontayjem Wilderjem?
Bo prišlo še do tretjega medsebojnega obračuna med Tysonom Furyjem in Deontayjem Wilderjem? FOTO: AP

"Trenutno je vsa pozornost namenjena stanju z obstoječimi pogodbami. Največja težava se skriva v sami lokaciji dvoboja, ki jo ne bo lahko določiti oziroma izbrati. Kar se samega časovnega okvirja dvoboja tiče, ta še ni znan. Obe strani sta odprti za pogajanja in sklenitev končnega dogovora. Bolj verjeten scenarij je, da bo do borbe prišlo nekje v začetku prihodnjega koledarskega leta, saj je vsem nam v interesu, da bi se obračun lahko odvijal ob navzočnosti gledalcev. Upamo na najboljše," je za ESPN izjavil Joshuin promotor Eddie Hearn.  

Ob omembi 'obstoječih pogodb' je Hearn mislil na to, da mora Fury še braniti naslov svetovnega prvaka po različici WBC proti Deontayju Wilderju, medtem ko bi se moral Joshua v vmesnem času pomeriti s Kubratom Pulevom. Nekateri mediji so že poročali tudi o tem, da naj bi tako Wilder kot Pulev utegnila prejeti mamljivo finančno ponudbo z namenom, da na svoja dvoboja z britanskima šampionoma nekoliko počakati. Toda veliko vprašanje je, ali bi se bila pripravljena odpovedati napovedanima obračunoma, v katerih ne bi bila brez možnosti za uspeh.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.