Borilni športi

Grožnje za Joshuo iz Kitajske?

New York, 28. 09. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua obljublja, da so obračuni v Ameriki le še vprašanje časa, a kot se zdi, bo moral Britanec razmišljati tudi o potovanju na Vzhod. Številni so namreč prepričani, da bo moral zavoljo svetovne slave znova obračunati s kitajskim boksarjem Zhang Zhileiom.

Pisalo se je leto 2012, ko sta se Anthony Joshua in Zhang Zhilei prvič srečala v ringu. V četrtfinalu olimpijskih iger v Londonu je tako Britanec na poti do zlata porazil tudi Kitajca, ki se še danes z grenkobo spominja bolečega poraza. Prav zato je prepričan, da je napočil čas za povratni obračun, sploh če želi Joshua svojo popularnost razširiti tudi na azijski trg.

Joshua je v zadnji borbi opravil z Aleksandrom Povetkinom.
Joshua je v zadnji borbi opravil z Aleksandrom Povetkinom. FOTO: AP

Čeprav Zhilei zadnja leta živi v New Yorku, je odločen, da lahko pomaga Britancu odkleniti vrata na nov trg. Joshua seveda ne skriva svoje velike želje, da bi se boril širom sveta, če pa bi se pojavila ovira, se bo Zhilei z veseljem pomeril tudi na Zahodu. "Vedno se bori v Veliki Britaniji. Če torej ne želi poleteti na Kitajsko, se bova pomerila v Ameriki," je prepričan Kitajec, ki ne vidi ovire na poti do izpolnitve cilja. Kot je namreč povedal, mora poraziti najboljšega, če želi postati najboljši. "Pripravljen sem stopiti naprej in se boriti z najboljšim," je povedal Zhilei, ki spoštuje dosežke boksarskega superzvezdnika Joshue: "Spoštujem ga, tako kot borca kot tudi kot osebo. Ima veliko moči in vrlin, pa tudi pravega športnega duha."

Joshue, po mnenju nekaterih boksarskih strokovnjakov, še vsaj leto dni ne bo v Ameriko. V prvem obračunu, na drugi strani Atlantika, pa naj bi v ringu zaplesal z Jarrellom ’Big Baby’ Millerjem.

Kitajska le še vprašanje časa? 

Tudi boksarski promotorji ne skrivajo želje, da bi Joshuo preusmerili na Vzhod. To je že pred dvema letoma potrdil Barry Hearn, promotor in oče razvpitega Eddieja Hearna. "Le še dve leti nas ločita od vstopa na kitajski trg. Mislim, da bo Joshua prava globalna figura, prav zato mu moramo omogočiti globalno platformo. Pred časom sem bil v Šanghaju, kjer smo pričeli z dogovori. Ljudem samo pokažeš slike Joshue, na katerih nokavtira nasprotnike, in že so neverjetno navdušeni," je leta 2016 zagotovil Hearn.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.