Borilni športi

Habazinova motivirana: Proti Shieldsovi za trenerja Bashirja in vso Hrvaško

New Jersey, 09. 01. 2020 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Napetost pred težko pričakovanim obračunom za naslov svetovne boksarske prvakinje po različicah WBC in WBO v polsrednji kategoriji med Claresso Shields in Ivano Habazin se stopnjuje. Po incidentu, ki se je zgodil oktobra lani je Hrvatica še dodatno motivirana, da zloglasno Američanko vrže s prestola. Prenos borbe bo na VOYO.

Ivana Habazin in v ozadju njen bivši trener James Ali Bashir.
Ivana Habazin in v ozadju njen bivši trener James Ali Bashir. FOTO: AP

Borba med Claresso Shields (9 zmag, brez poraza) in Ivano Habazin (20 zmag, 3 porazi) je bila že dvakrat odpovedana, v noči na soboto pa se bosta tekmici le udarili v ringu. Dvoboj bo še dodatno zanimiv zaradi incidenta, ki se je zgodil oktobra lani. Shieldsova in Habazinova bi se morali udariti v mestu Flint, v zvezdni državi Michigan, kjer je ameriška šampionka odraščala. A zapletlo se je še pred tehtanjem. Trener Habazinove James Ali Bashir se je namreč sporekel s sestro Shieldsove, nato pa ga je zahrbtno napadel njen 28-letni brat Artis J. Mack. Bashir je nezavesten obležal v mlaki krvi in je bil prepeljan v bolnišnico, borba pa je bila, kljub temu, da so v taboru Shieldsove lobirali, da do tega ne bi prišlo, odpovedana.

Tokrat takšnih zapletov ne gre pričakovati. Dvoboj se bo namreč odvijal v Atlantic Cityju v New Jerseyju, ker Bashir še danes ni povsem okreval po umazanem napadu (čaka ga vsaj še ena operacija), pa si je morala Hrvatica poiskati novega trenerja.

"Steven Upsher Chambers je moj novi trener. Sodeloval je s trenerjem Bashirjem, ko je ta treniral njegovega brata Eddieja Chambersa. Steven goji tipičen ameriški slog boksa, kar sama v tem primeru potrebujem. V karieri je imel 32 borb in v minulih mesecih sem se od njega veliko naučila. Naučila sem se tudi tiste male umazane stvari, ki v taki borbi za dva šampionska pasova potrebuješ," je 30-letna Habazinova povedala za spletno stran fightsite.hr.

Habazinova se je na borbo pripravljala na Krku.
Habazinova se je na borbo pripravljala na Krku. FOTO: AP

Za razliko od prejšnjih priprav, je Habazinova večino teh opravila v domovini. "Pred vsako borbo se izoliram, tako da to ni nič novega. A tokrat sem se še malo bolj, saj gre za največjo borbo moje kariere. Zaradi nižjih stroškov sem se pripravljala na otoku Krk, saj imam tam zagotovljeno namestitev za celotno moje moštvo in sparing partnerje. Priprave niso bile bistveno drugačne od prejšnjih. Edina nova stvar je trener in slog boksa, ki ga bom tokrat uporabila. Trenirali smo nekatere novosti in komaj čakam, da pokažem vse, kar znam. Zaključili smo s sparingi, ki so trajali pet tednov. Počutim se dobro, počutim se popolno. Sem v najboljši formi doslej. To je to," je še povedala Habazinova, sicer tudi dobra prijateljica slovenske boksarke Tanje Ovsenik.

Hrvatica verjame, da ji lahko v borbi kariere uspe presenečenje in na kolena spravi dvakratno olimpijsko prvakinjo, ki med profesionalkami poraza sploh še ne pozna: "Imam občutek, da se borim za Jamesa Alija Bashirja. Borim se tudi za svojo domovino. Želim, da je Hrvaška ponosna name. Ničesar ne želim napovedovati. Najpomembnejše je, da smo v teh nekaj mesecih svoje delo opravili dobro in sestavili pravo taktiko. Imela sem odlične sparing partnerje in zares zelo težke sparinge. Trenirali smo nekaj različic, ki jih bomo po potrebi spreminjali. Vse bo odvisno od tega, kako se bo borba začela. Prejela sem veliko sporočil vzpodbude, zaradi česar sem za priprave tudi ostala na Hrvaškem. Obkroža me pozitivni duh in imam samo en cilj. To je zmaga."

Claressa Shields in Ivana Habazin se bosta udarili za šampionska pasova WBC in WBO.
Claressa Shields in Ivana Habazin se bosta udarili za šampionska pasova WBC in WBO. FOTO: AP

Prednost za Habazinovo bi lahko bilo tudi morebitno podcenjevanje s strani šampionke. Shieldsova se namreč odkrito spogleduje tudi z borbami po pravilih MMA, natančneje, udariti se želi z najboljšo borko vseh časov in prvakinjo organizacije UFC v bantamski ter peresnolahki kategoriji Amando Nunes.

Borbo med Claresso Shields in Ivano Habazin si boste lahko v soboto zjutraj ob 3.00 v živo ogledali na VOYO.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.