Borilni športi

Hall in Strickland opravila tehtanje, za borbo naj bi se dogovorila Gaethje in Chandler

Las Vegas, 31. 07. 2021 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Uriah Hall in Sean Strickland sta pripravljena, da stopita v oktagon. Čeprav sta bila oba po uspešno opravljenem tehtanju nasmejana, imata povsem drugačne cilje. Medtem v svetu mešanih borilnih veščin odmeva novica, da se bo po dobrem letu brez borbe v oktagon vrnil Justin Gaethje. "The Highlight" naj bi se na dogodku UFC 268 pomeril z Michaelom Chandlerjem.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: UFC borilni večer v Las Vegasu
    01:55
    Iz 24UR: UFC borilni večer v Las Vegasu
  • Iz 24UR: Najboljši borci se bodo sestali v Las Vegasu
    00:51
    Iz 24UR: Najboljši borci se bodo sestali v Las Vegasu

UFC Fight Night: Uriah Hall vs Sean Strickland

Glavna borca UFC-jeve tretje zaporedne borilne noči Uriah Hall in Sean Strickland sta uspešno prestala tehtanje, česar pa ni mogoče reči za vse borce, ki se bodo pomerili na dogodku. Bivša prvakinja ženske mušje kategorije Nicco Montaño je namreč za kar tri kilograme zgrešila mejno težo, zaradi česar so njeno borbo proti Wu Yanan črtali s seznama borb. 32-letna Američanka je bila pred tremi leti zaradi prevelikega zbijanja kilogramov že hospitalizirana, po tem pa so ji zaradi odpovedanega dvoboja proti Valentini Ševčenko tudi odvzeli šampionski pas. Zaradi težav z zdravjem, ki so se pojavile Ronnieju Lawrencu ob zbijanju kilogramov je odpadla tudi njegova borba proti Trevinu Jonesu.

UFC Fight Night: Hall vs Strickland

Hall in Strickland sta bila na soočenju po uradnem tehtanju nasmejana, oba pa sta pred borbo zelo samozavestna. Hall ne skriva ambicij o borbi za naslov prvaka: "Tako močno verjamem vase in v svoje sposobnosti, da kogar koli postavite pred mene, ga bom premagal. Moji zadnji dve zmagi sta proti bivšima prvakoma (Andersonu Silvi in Chrisu Weidmanu), tako da po mojem mnenju sem v samem vrhu kategorije in že diham za vrat Izzyju (Israelom Adesanyso). A da pridem do njega, moram najprej premagati Seana." Stricklanda pa to ne zanima: "Naslov in kje sem na lestvici izzivalcev, mi nič ne pomenita, želim si le krvavih vojn. Rad imam nasilje in hvaležen sem, da sem lahko UFC borec. Samo da stopim v oktagon in sem srečen. Načrt? Vedno enak, zagrizem v ščitnik za zobe, stopim naprej in poskušam nokavtirati nasprotnika. Ni osebe na tem planetu, s katero si ne bi mogel izmenjevati udarcev."

37-letni Hall pravi, da ve, kaj pričakovati v borbi: "Sean bo stopil naprej in me poskušal zlomiti in to mi je res všeč. Zakaj bi kdor koli poskušal stopiti pred mene, sicer ne vem, ker sem j***** nevaren. Če to storiš, si nor. Ko stopiš pred mene, si tarča, ki prosi, da jo zadenem." Sedem let mlajši Strickland pa obljublja le: "Prinesel bom nasilje in vse, kar lahko obljubim, je vojna." Na to pa Hall odgovarja: "Niso mi všeč vojne, sem snajper in ko sprožim, je konec."

Kdo od njiju bo slavil, si lahko v živo pogledate na VOYO, prenos se začne ob 3.00.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na UFC 268 bo vroče

Ameriški mediji poročajo, da sta se Michael Chandler in Justin Gaethje dogovorila za borbo na spektaklu UFC 268, ki bo potekal šestega novembra. Chandler, ki je sredi maja izgubil v borbi za naslov prvaka lahke kategorije proti Charlesu Oliveiri, že nekaj časa prek socialnih omrežij na borbo poziva Gaetheja, ki v oktagoni ni stal že od poraza proti sedaj upokojenemu Habibu Nurmagomedovu, konec oktobra lani. Naslednji v vrsti za naslov prvaka je Dustin Poirier, ki naj bi se konec leta še drugič v karieri podal v borbo za naslov prvaka lahke kategorije in prav lahko bi se zgodilo, da bo zmagovalec med četrtouvrščenim izzivalcem Chandlerjem in drugouvrščenim izzivalcem Gaethjem nato prihodnje leto dobil borbo za naslov prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavna borba večera dogodka UFC 268 bo sicer obračun za naslov prvaka v velterski kategoriji, ponovno bosta nasproti stala velika rivala Kamaru Usman in Colby Covington. V prvem obračunu je prvak Usman v borbi večera s tehničnim nokavtom premagal Covingtona. Borilni spektakel naj bi se odvil v Madison Square Gardnu v New Yorku.

Seznam vseh borb večera, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Srednjetežka kategorija: Uriah Hall – Sean Strickland

Bantamska kategorija: Kyung Ho Kang – Rani Yahya

Ženska slamnata kategorija: Cheyanne Buys – Gloria de Paula

Velterska kategorija: Niklas Stolze – Jared Gooden

Mušja kategorija: Ryan Benoit – Zarrukh Adashev

Velterska kategorija: Bryan Barberena – Jason Witt

UFC Fight Night: Hall vs Strickland
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.