Borilni športi

Hardy: Woodley lahko premaga vsakogar, toda z glavo ni pri stvari

Jacksonville, 30. 05. 2020 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji borec mešanih borilnih veščin v velterski kategoriji Dan Hardy je dan pred novim zanimivim UFC dogodkom v Jacksonvillu ocenil prednosti in slabosti Tyrona Woodleyja in Gilberta Burnsa, ki se bosta v naslovni borbi večera ob neposrednem prenosu na VOYO, v nedeljo ob 3. uri zjutraj po našem času, udarila za pomembno zmago, ki bo enega od omenjenega dvojca še bolj približala vlogi izzivalca za morebiten obračun za naslov svetovnega prvaka.

Dan Hardy znova ni razočaral. Njegove psihološko-borilne analize nekdanjih sotekmovalcev pred dvoboji so vselej izčrpne in zelo zanimive. In tudi tokrat ni bilo nič drugače, ko ga je za rokav pocukal novinar oddaje Open Mat z BT Sporta, s katerim je nekdanji MMA borec spregovoril o nedeljskem zgodnje jutranjem (po slovenskem času) obračunu med Tyronom Woodleyjem in Gilbertom Burnsom, ki ga bomo prenašali na VOYO od 3. ure naprej. 

"Mnogi ljubitelji mešanih borilnih veščin mi večkrat očitajo, da se v mojih javnih nastopih čuti določena mera antagonizma do Tyrona Woodleyja, kar pa ne drži. Poglejte, stvar je sledeča: imam to srečo, da hitro prepoznam, kdo rad počne stvari, s katerimi se ukvarja, in kdo ne. Pri Woodleyju je povsem jasno, da želi biti slaven, a na drugačen način. Zagotovo pa ne skozi MMA, pa čeprav ima vse atribute, da bi lahko zmagoval v nizu in osvajal šampionske pasove kot po tekočem traku," je uvodoma dejal Hardy in nadaljeval: "Osebno tekmovalce v mešanih borilnih veščinah delim v tri skupine: na t.i. 'fighterje', športnike/atlete in borce, ki obvladajo borilne veščine (tehnični del). Woodley je brez dvoma sijajen atlet, zelo dober borec, toda ni 'fighter'. To je očitno kot beli dan. Tyron rad ustvarja rap glasbo, se druži s člani iz ekipe 'Hitrih in drznih', kar dovolj zgovorno priča o tem, da ne želi biti prepoznaven kot borec, temveč kot nekaj drugega. In to je ta delček, ki mu manjka, da bi postal serijski šampion."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hardy je v nadaljevanju izpostavil, da je njegov favorit za zmago kljub nekaterim navedenim kritikam Woodley, ki ima več asov v rokavu kot Burns. "V kolikor bo Burns uspel ohranjati Woodleyja na ustrezni razdalji, bodo njegove možnosti za zmago večje. V nasprotnem primeru, če bo Tyron uspel uveljaviti svoje adute, kot sta denimo natančen in močan udarec ter rokoborba na tleh oziroma stoje, potem bo zmaga zagotovo njegova. Burnsova težava pa utegne biti tudi ta, da v primerjavi z Woodleyjem ne premore niti približno tako natančnega in močnega udarca, a ima po drugi strani odlično jiu-jitsu tehniko, kar zna Woodleyju predstavljati določene težave. Če pa se bo Gilbert sprostil samo za delček sekunde, ne bo imel možnosti za zmago," je nedeljski dvoboj napovedal zgovorni Hardy. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nin?a1229
30. 05. 2020 13.01
+5
Definitivno si avtor članka zasluži pohvalo, da si profesionalni pisec, na eni največjih spletnih strani v Sloveniji in ne veš da se glasba piše s "Sjem". Še enkrat čestitke, imate še zame kako službo ?
Bigbadjohn
30. 05. 2020 13.46
+2
Definitivno imaš ustrezne kvalifikacije, saj si napisal "s "Sjem"", namesto z S-jem! :)