Borilni športi

Hearn ni navdušen: Pacquiao je odslužen, ta drugi pa izgubi vsakič, ko stopi v ring

Las Vegas, 16. 01. 2019 13.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nedeljo zgodaj zjutraj (prenos od 3.00 na VOYO) se bo v ring znova vrnil legendarni Filipinec Manny Pacquiao. V Las Vegasu bo branil naslov v velterski kategoriji po različici WBA, njegov nasprotnik pa bo Adrien Broner. Razvpiti boksarski promotor Eddie Hearn je sicer mnenja, da si omenjena borca ne zaslužita toliko pozornosti.

Manny Pacquiao in Adrien Broner se bosta udarila za naslov prvaka v velterski kategoriji.
Manny Pacquiao in Adrien Broner se bosta udarila za naslov prvaka v velterski kategoriji. FOTO: AP

Ljubitelji boksa boste lahko v nedeljo zgodaj zjutraj že 70-ič na delu videli legendarnega Mannyja Pacquiaoa, ki je v svoji karieri zbral zavidanja vrednih 60 profesionalnih zmag. Filipinec se bo namreč v Las Vegasu pomeril za naslov prvaka v velterski kategoriji. Njegov nasprotnik bo 11 let mlajši Adrien Broner. Oba borca sta v preteklosti že bila svetovna prvaka v različnih težnostih kategorijah, 'Pac-man' pa tako ali tako drži številne rekorde v svetu boksa. A to je preteklost, je prepričan trenutno najvplivnejši boksarski promotor na svetu, Eddie Hearn. 39-letni Britanec, ki je seveda najbolj znan po tem, da organizira borbe kralja težke kategorije Anthonyja Josuhe, je namreč prepričan, da si omenjena borba za naslov prvaka po različici WBA ne zasluži tolikšne medijske pozornosti, kot je je dobila. 

"Ta borba me ne pritegne. Nič mi ne pomeni. Ne razumite me narobe, Pacquiao je izjemen boksar, ki je osvojil vse, kar se osvojiti da, a z vsem spoštovanjem, on je odslužen borec. Ta drugi pa izgubi, vedno ko se pojavi v ringu. Ima slabo disciplino. Ta borba mi res nič ne pomeni, je solidna borba, a kaj več pa ne," je bil oster kritik Hearn, ki je bil najbolj nesramen do Bronerja, ki je sicer v 38 profesionalnih borbah zgolj trikrat izgubil. Ne glede na Britančevo mnenje nas v nedeljo zgodaj zjutraj zagotovo čaka boksarska poslastica, saj gre vseeno za naslov boksarskega svetovnega prvaka. Ne pozabite, prenos na VOYO začnemo ob 3.00, z vami pa bo komentatorski kolega Tadej Vidrih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Edvin
16. 01. 2019 18.12
+0
ne gre za dvoboj gre za spektakl, kako obrati gledalce