Borilni športi

Hearn o borbi med Joshuo in Wilderjem: Mi smo storili vse ...

London, 18. 03. 2019 05.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če gre verjeti besedam boksarskega promotorja Eddieja Hearna, postaja vse bolj jasno, da v bližnji prihodnosti ljubitelji boksa ne boste videli težko pričakovanega obračuna za nespornega kralja težke kategorije med Anthonyjem Joshuo in Deontayem Wilderjem. Razlog? Hearn trdi, da je njihov tabor storil vse, a dogovora jim nikakor ni uspelo skleniti.

Anthony Joshua je vladar težke kategorije v zadnjih letih.
Anthony Joshua je vladar težke kategorije v zadnjih letih. FOTO: AP

Že vse od decembrskega boksarskega spektakla, ko sta se v Los Angelesu Tyson Fury in Deontay Wilder v borbi za naslov prvaka v težki kategoriji po različici WBC razšla brez zmagovalca, se v javnosti pojavljajo govorice, da bi se lahko za vse pasove v težki kategoriji Wilder pomeril z Anthonyjem Joshuo. Britanec, ki je v svoji karieri še nepremagan in je trenutno prvak težke kategorije po kar štirih različicah, je že večkrat javno naznanil, da bi se rad pomeril z Američanom, da dokončno dobita odgovora na vprašanje, kdo je najboljši 'težkaš' na svetu. A glede na to, da Joshuo junija čaka obračun z Jarrellom Millerjem in da je Wilder bolj ali manj že napovedal, da se bo v naslednji borbi znova pomeril s Furyjem, se zdi, da vsaj še nekaj časa borca ne bosta skupaj stopila v ring. To je v zadnjem pogovoru za televizijsko hišo Sky Sports potrdil tudi promotor Joshue, sloviti in razvpiti Eddie Hearn

"Trenutno vam še ne morem veliko povedati, lahko vam zgolj zagotovim, da bomo imel vse odgovore že ta torek (19. marec, op. p.). Moje mnenje je sledeče. Mislim, da je naš tabor storil čisto vse, kar je bilo v naši moči, da se ta borba zgodi. Trenutno lahko zgolj pritrdim, da je manj več. Naš cilj je bil vselej, da za ljubitelje boksa organiziramo borbo za nespornega vladarja težke kategorije. Pogovori so bili zelo zahtevni in, mislim, da ljudje počasi začenjajo dojemati resnico. Kmalu boste vsi izvedeli resnico, a mislim, da veste, kaj vam želim povedati," je bil vseeno nekoliko skrivnosten Hearn, ki pa je med vrsticami bolj ali manj potrdil, da so pogajanja padla v vodo. 

Deontay Wilder in Tyson Fury
Deontay Wilder in Tyson Fury FOTO: AP

Joshua, ki se trenutno pripravlja na dvoboj z Millerjem – ta bo na sporedu 1. junija v sloviti dvorani Madison Square Garden, se ne obremenjuje z govoricami o potencialni borbi z Wilderjem. "Pred dnevi sem govoril z Anthonyjem o borbi z Wilderjem in je zgolj dejal, naj ga obvestim, ko bom imel dokončen dogovor, drugače pa naj ga ne motim med pripravami pred borbo z Millerjem," je še dodal Hearn, ki je Joshuo transformiral v svetovno boksarsko zvezdo, ki je že dvakrat do zadnjega kotička napolnil sloviti stadion Wembley. Če bi borba z Wilderjem res bila, bi se najverjetneje odvila prav na slovitem londonskem stadionu. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.